In een zeer povere vertoning heeft Teylingen z’n zwakste wedstrijd van het seizoen verloren tegen directe concurrent DOSR. Waar er uit in Roelofarendsveen al met 3-0 verloren werd, ging de ‘return’ kansloos met 0-2 verloren. Een jammerlijke gegeven, na de goede prestatie van een week eerder tegen koploper TAC’90.

Trainer Marc van Wonderen zag eveneens een matig Teylingen. ,,Ik denk dat we in de 2,5 jaar tijd onder mijn leiding, de zwakste wedstrijd hebben gespeeld. Er was geen scherpte, aan de bal lukte er nagenoeg niets en zonder bal verdedigden we ook niet zoals anders.”

Omhaal
In de gehele eerste helft gebeurde er niet bijster veel. DOSR probeerde met verzorgd voetbal en hoge druk, combinatiespel te spelen. Daar had Teylingen niet altijd een antwoord op. De laatste jaren was het vaak ‘lange halen, snel thuis’ bij DOSR. De nieuwe trainer heeft er zichtbaar voetbal in gebracht. Dat leidt momenteel tot een goede positie op de ranglijst. Ook de verjonging die hij durft door te voeren, spreekt in zijn voordeel.

,,Veel spelers lopen met pijntjes rond en dat maakt het er niet makkelijker op.”

Teylingen-aanvaller Pascal de Ridder, die nog altijd op nul (!) goals in deze competitie staat, kreeg de kans op de 1-0 voor de thuisploeg, na een klein half uur spelen. Oog in oog met de Veense sluitpost schoot hij de bal tegen hem aan. Kort hierna volgde de 0-1 voor de bezoekers. Keeper Tarek Kharboutli kwam uit op een heel vreemde en onnodige manier. DOSR-Spits Job Mooren zag dit en met een geniale omhaal scoorde hij het in het verlaten doel.

Kharboutli komt ver uit z’n goal en tast mis bij de omhaal van Job Mooren

In de tweede helft werden al snel Mark van der Vlugt en Jaap Zwetsloot gewisseld, omdat ze niet honderd procent fit waren. Overigens kreeg Zwetsloot vlak voor z’n wissel de enige grote kans van Teylingen in de tweede helft. Zijn schot met links belandde op de lat. Het spel werd er zonder die twee niet beter op. DOSR kreeg na iets meer dan een uur spelen een terechte penalty. Dat buitenkansje werd door Nino Wesselman koeltjes achter Kharboutli geschoten.

Pijntjes
Van Wonderen: ,,Het is jammer dat we juist nu een offday hadden, na de goede prestatie van vorige week. Veel spelers lopen met pijntjes rond. Dat maakt het er niet makkelijker op. We gaan ons proberen op te richten. Volgende week, op bezoek bij GDA, telt enkel en alleen een driepunter. Een week later kunnen we, zonder te spelen, hopelijk de tweede periode winnen”, sloot hij positief af.

Op de ranglijst zijn de Sassenheimers gezakt naar de zevende plaats. Aanstaande zondag gaat Teylingen op bezoek bij de nummer laatst: GDA. De Hagenezen staan met slechts zeven (!) punten een straatlengte achter ESTO en lijken zich te hebben verzoend met een degradatie. Thuis won Teylingen al van GDA met 5-0.

Teylingen – DOSR 0-2 (0-1) 33. Mooren 0-1,  70. Wesselman (pen.) 0-2

Teylingen: Kharboutli, Vooijs, Dolieslager, Van den Nouland, Acimovic, Prange, Van der Vlugt (63. Rodenburg), Van Wijk, Witkamp (73. Seegers), Zwetsloot (63. Ritzen), De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer

Lees ook: ‘Van Nispen (zon.) hoeft niet eens denderend te spelen om alsnog dik te winnen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO