Op het terras voor het clubhuis in Den Haag zaten de supporters zondagmiddag al ruim voor de wedstrijd in witte plastic tuinstoeltjes. De Haagse ooievaar was bij velen met inkt gegraveerd in hun bleke huid. De meesten hadden in hun handen een plastic beker met bier. De tegenstander van Teylingen in de tweede ronde van de nacompetitie, ODB,  is in alles een Haagse club. Je weet als tegenstander dan een ding op voorhand: het wordt een lastige middag.

Teylingen begon de eerste twintig minuten aardig aan het treffen in Den Haag. Sepehr Safi was met een stiftballetje dicht bij de 1-0. Maar daarna besloten de gastheren alles dicht te gooien. Teylingen kon hier niet mee omgaan waarna de wedstrijd al snel een saai onderonsje werd. De Hagenezen bleken over veel meer kracht te beschikken. Jaap en Dirk Zwetsloot wisten dat krachtige spel bij tijd en wijle met een technische actie of op snelheid af te troeven, maar vaak strandden voorzetten of kansen al voordat ze de zestien konden bereiken. ODB verstond het kunstje om doelpogingen in de kiem te smoren.

,,We spelen daar op een veld dat twee keer zo groot is. Dan worden de ruimtes groter. Over negentig minuten gezien moeten we die gasten dan wel kunnen aftroeven, technisch, maar ook conditioneel gezien.”

Bus parkeren
,,We gingen teveel in hun spel mee’’, waren dan ook de woorden van Teylingen-speler Dennis van den Nouland na afloop. ,,Het was snikheet en het veld was klein. Daardoor kwamen we veel te veel in duels terecht. Voetballend zijn wij veel beter. Maar zij parkeren de bus en spelen vervolgens de lange bal. Wij hebben daar tegenover te weinig gecreëerd. Alleen drie kansen in de eerste helft.’’

Een spel wat veel Haagse ploegen wel is toevertrouwd. De mouwen opstropen en erop klappen. Bij een in hun ogen foute beslissing scheldend naar de scheids en als mannen voor elkaar opkomend. Teylingen voorkwam de Haagse eendracht slim door weinig uit te lokken en geen al te gekke dingen te doen. Op Tweede Pinksterdag klaren we het klusje thuis wel, leek de Sassenheimse ploeg te denken.

Terechte uitslag
Met de 0-0 einduitslag werd er niemand tekort gedaan. ,,Wij creëerden wel meer kansen dan die gasten’’, zou Van den Nouland na de wedstrijd zeggen. ,,Zij gooien een paar ballen op die lange spits en schieten van afstand op goal. Maar wij voetbalden beter en creëerden iets meer. Nu mogen we het thuis afmaken.’’

Van den Nouland ziet genoeg kansen in de thuiswedstrijd. ,,We spelen daar op een veld dat twee keer zo groot is. Dan worden de ruimtes groter. Over negentig minuten gezien moeten we die gasten dan wel kunnen aftroeven, technisch, maar ook conditioneel gezien. Hier thuis op dit veld kunnen ze hun spelletje spelen en dat hebben ze goed gedaan.’’

ODB – Teylingen 0-0

Teylingen: Zonjee, R. van der Krogt, Van de Nouland, Dolieslager, M. van der Krogt, Jongen, Hulsbosch, D. Zwetsloot, Safi (55. T. Van der Vlugt), M van der Vlugt, J. Zwetsloot (61. Van der Voort).


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen