Niet altijd wint het beste team in de voetballerij. Teylingen haalde alles uit de kast om een 0-2 nederlaag in de return tegen RVC ‘33 weg te poetsen en kwam nog verdraaid dichtbij. RVC-doelman Frank van Leeuwen voorkwam uiteindelijk dat het op een verlenging uitdraaide. Teylingen won ‘slechts’ met 1-2 en blijft daardoor derdeklasser.

Teylingen-coach Laurens Mouter had zijn strijdplan goed in zijn hoofd zitten. Zijn ploeg moest een 2-0 achterstand goedmaken om minimaal een verlenging af te dwingen. Verrassend was zijn keuze in de aanval. Niet topschutter Dorus van der Voort, maar de jarige Walter Bisschops stond in de punt opgesteld. Vorige week voorstopper, nu in de punt, het kan verkeren.

,,Vandaag komt het erop aan om vechtlust en strijd te leveren”, verklaarde Mouter. ,,Walter heeft meer body en dat hebben we zeker nodig”, uitte de oefenmeester stellig. ,,Ik kan Dorus van der Voort altijd nog inbrengen. Het zou mooi zijn voor de wedstrijd als wij snel scoren en de voorsprong vast kunnen houden tot aan de rust. Dan wordt het heel interessant.”

En dat werd het zeker, hoewel het scoreverloop een iets andere wending kreeg na twintig minuten spelen. In die fase dicteerde de ploeg van Mouter, maar kwam RVC op gelijke hoogte door Thomas van der Poel. En dat was een domper, want vlak daarvoor redde RVC-keeper Van Leeuwen meesterlijk op een inzet van Bisschops. Het had 0-2 kunnen zijn, maar in de tegenaanval kwam de 1-1 op het scorebord. ,,Doodzonde”, verzuchtte Mouter.

Niet van de wijs

Domper of niet, maar Teylingen liet zich niet van de wijs brengen. De ploeg bleef gevaarlijk, maar de bal wilde maar niet goed vallen. Met een 1-1 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In het tweede bedrijf kwam Van der Voort in de ploeg om de wedstrijd een impuls te geven. Ook de spits kwam niet tot scoren, ondanks dat de druk flink werd opgevoerd en er mogelijkheden genoeg waren.

Het kantelpunt van de wedstrijd om orde op zaken te stellen voor Teylingen viel rond de 66e minuut. Thomas van der Poel ging messcherp een duel aan met Mark van der Vlugt. Te scherp, oordeelde arbiter Van Erven, die rood trok.

Elf minuten blessuretijd

Teylingen ging met man en macht in de aanval om de score uit te breiden. De wedstrijd kwam na de rode kaart echter maar moeizaam op gang. RVC was meer bezig met vertragen en blessuregevallen acteren dan met voetballen. Scheidsrechter Van Erven liet elf minuten langer spelen, dus zei dat genoeg. Uiteindelijk viel de de terechte 1-2  door Assendelft. Volle bak vooruit was het devies voor Teylingen in de laatste fase. Maar RVC-doelman Frank van Leeuwen was in grootse vorm en stond geen tegendoelpunten meer toe.

Na afloop overheerste bij Mouter de trots en niet de teleurstelling. ,,We hebben er alles aan gedaan om een goede indruk achter te laten. En dat heeft mijn ploeg duidelijk gedaan de afgelopen twee wedstrijden. De derde goal wilde niet vallen en dan worden de details belangrijk. Neem als voorbeeld de keeper van RVC, want die voorkomt gewoon de derde goal. Jammer, want ik had het nog moeten zien in een eventuele verlenging. Je moet ook een beetje geluk hebben.”

Mouter tot besluit: ,,Wij hebben een goed seizoen gedraaid, een periodetitel gepakt, en als enige kampioen Hillegom verslagen. We houden van aanvallend voetbal en dat hebben we zeker laten zien dit seizoen. Zoals het er nu uitziet blijft de selectie grotendeels intact. Ik kan je verzekeren dat wij voor het kampioenschap gaan.”

Tekst: Hennie van de Weerd