Teylingen heeft GDA de eerste thuisnederlaag van het seizoen toegebracht. In Den Haag zegevierde de ploeg van trainer Marc van Wonderen met 1-2. Dankzij de overwinning klimmen de Sassenheimers één plekje op de ranglijst. De zege was overigens dik verdiend en de basis werd gelegd in het eerste kwartier.

Bij Teylingen ontbraken Lasse van Wijk (net terug van wintersport) en Jelle Vooijs (blessure), maar keerde Tom van der Vlugt weer terug in de basiself. In de achtste minuut schoot de vervanger van Van Wijk, Vincent Jongen, vanuit een afgeslagen corner de bal hard achter de sluitpost van GDA: 0-1.

Nog binnen het kwartier zaten de Sassenheimers in een zetel na een goede onderschepping van Tom van der Vlugt, die Jaap Zwetsloot diep stuurde. Hij behield goed het overzicht en gaf de bal breed aan Pascal de Ridder, die eenvoudig binnenschoot: 0-2. Teylingen domineerde, speelde goed voetbal op de slechte grasmat en werkte voor iedere meter. Tom van der Vlugt pegelde nog een bal op de lat en er werd een doelpunt afgekeurd aan Teylingen-zijde.

Afgekeurd
Na de rust miste Teylingen de echte scherpte, maar het kwam aanvankelijk niet in de problemen. Sterker nog, er werden nog twee (!) doelpunten afgekeurd. In totaal drie dus. Vanuit het niets kopten de Hagenezen de 1-2 achter Pieter Witteman. In de spannende slotfase bleef het billenknijpen, maar echt grote kansen wist GDA niet te creëren.

Een prima en belangrijke overwinning voor de huidige nummer acht, waar de stap naar de subtop in de Tweede Klasse de komende weken gemaakt kan worden. Volgende week zondag komt ROAC op bezoek in Sassenheim.

Tom van der Vlugt was te spreken over het spel van Teylingen. ,,We spelen een hele goede eerste helft met twee goals. Het is ongelofelijk dat er daarna drie zuivere doelpunten afgekeurd worden bij ons. Gelukkig hebben we de drie punten over de streep weten te trekken.”

Vrije rol
Over z’n eigen spel en nieuwe positie was de aanvaller ook duidelijk. ,,Ik speelde gretig vandaag en er lukte veel. Ik wil er volle bak voor gaan de tweede seizoenshelft en als dat vanaf de rechterkant is in een vrije rol, dan is dat prima. Jaap doet het goed in de spits.”

,,Het was jammer dat ik zo vroeg gewisseld werd, maar de trainer wil het rustig aan doen na m’n blessures. Wie weet volgende week tegen ROAC weer 90 minuten. Een lastige tegenstander waar we bijna nooit van winnen, dat moet dan eindelijk maar gaan gebeuren.”

GDA – Teylingen 1-2 (0-2) 8. Jongen 0-1, 14. De Ridder 0-2, 65. El Menhali 1-2

Teylingen: Witteman, Acimovic, Van den Nouland, B. van der Vlugt, Van der Krogt, Jongen, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot, T. van der Vlugt (59. Hulsbosch), J. Zwetsloot, De Ridder.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer