In de strijd om de bovenste plekken heeft Teylingen puntenverlies geleden tegen SJZ. In een redelijk aantrekkelijke wedstrijd hadden de Sassenheimers de beste kansen en het iets betere van het veldspel. Desondanks stond er na ruim negentig minuten 1-1 op het scorebord.

Na een half uur begon Teylingen kansen te creëren middels Acimovic, Van der Voort, Dolieslager en Mark van der Vlugt. In dat licht bezien was het opmerkelijk dat Teylingen niet met een voorsprong aan de thee ging.

In de tweede helft draaiden de rollen in eerste instantie om. SJZ kreeg een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer en bleek slagvaardiger dan Teylingen. Na zeven minuten namen de Zoeterwoudenaren de leiding na kinderlijk uitverdedigen aan Sassenheimse kant.

Terechte gelijkmaker
Halverwege de tweede helft werd de stand terecht gelijk getrokken. Mark van der Vlugt leverde een goed aangesneden vrije trap aan bij spits Acimovic en hij kopte goed raak: 1-1. Beide ploegen kregen in de slotfase een grote kans op de winnende treffer, echter zonder resultaat.

Geluk bij een ongeluk bleek koploper Meerburg verloren te hebben van Alphen, waardoor Teylingen een punt inliep op de lijstaanvoerder. Een top zeven heeft zich nu afgescheiden van de rest van de clubs in de Derde Klasse A, waarbij het aantal verliespunten tussen de nummer één en zeven slechts vier is.

Teylingen bivakkeert na het gelijke spel op een gedeelde tweede plaats, één punt achter op Meerburg. Komende zondag speelt de ploeg van Laurens Mouter de uitwedstrijd bij het verrassend goed presterende Van Nispen. Deze ploeg heeft eveneens vijftien punten uit zeven wedstrijden.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer