Teylingen moest zich zien te revancheren voor de zeperd van vorige week bij Bernardus (2-2) en dat lukte. De Sassenheimers wonnen overtuigend met 5-3 van Stompwijk.

De start van Teylingen was goed met direct een tweetal goede kansen op de openingstreffer. Uiteindelijk kwamen de roodzwarten middels twee prima uitgespeelde aanvallen vlot op 2-0. De gebroeders Jaap en Dirk Zwetsloot waren de doelpuntenmakers. Toen binnen het halfuur Sepehr Safi de marge naar drie tilde, leek een monsterscore in de maak.

Zwetsloot Dirk                                    Dirk Zwetsloot speelde als nummer negen een uitstekende wedstrijd

Door een inschattingsfout achterin kreeg Stompwijk weer hoop. Na de rust werden enkele grote kansen van Teylingen onbenut gelaten, waarna na de gasten ineens op 3-3 kwamen dankzij twee schitterende afstandsschoten. Verbijstering maakte zich meester van de aanwezigen op de Roodemolen, Teylingen was heer en meester en speelde verzorgd voetbal, maar de stand was toch in evenwicht.

Dirk Zwetsloot was in de spits geposteerd en speelde een geweldige wedstrijd. Met een beweeglijk middenveld achter hem – bestaande uit Hulsbosch, Mark van der Vlugt en broertje Jaap – legde Teylingen de opponent de wil op. Uiteindelijk beslisten de gebroeders Zwetsloot de wedstrijd in Sassenheims voordeel. Na een uur voetballen tekende Dirk uit een penalty voor zijn tweede. Dus kon Jaap niet achterblijven en hij verzorgde het slotakkoord.

Safi                                            Sepehr Safi, de maker van de 3-0, stoomt op

Een goede wedstrijd van Teylingen, dat in deze samenstelling met goed voetbal elke tegenstander de baas kan zijn. Volgende week zondag hoopt de ploeg van Laurens Mouter te bewijzen dat het goede optreden geen incident was. MMO komt dan op bezoek.

Teylingen – Stompwijk ’92 5-3 (3-1). 14. J. Zwetsloot 1-0, 15. D. Zwetsloot 2-0, 28. Safi 3-0, 38. Geus 3-1, 52. Geus 3-2, 54. Geus 3-3, 62. D. Zwetsloot 4-3 (strafschop), 80. J. Zwetsloot 5-3

Teylingen: Zonjee, Stol, Jongen, B. van der Vlugt, Verwer; Hulsbosch, M. van der Vlugt, J. Zwetsloot; Safi (75. Hielkema), D. Zwetsloot, Van der Voort

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)