Wedstrijden van Teylingen zijn dit seizoen nauwelijks saai geweest. In de laatste zes competitiewedstrijden zijn er 41 (!) doelpunten gemaakt, een gemiddelde van bijna zeven per wedstrijd. Het jammerlijke is dat de Sassenheimers vaak standaard vier of vijf goals moeten maken om een wedstrijd winnend af te sluiten. Zo ook zondag in Badhoevedorp: Teylingen scoorde vier treffers, maar won niet.

De formatie van Marc van Wonderen begon de wedstrijd in de wetenschap dat het zelf moest winnen, GDA moest verliezen bij Laakkwartier én er moesten zeven doelpunten worden goedgemaakt. De start was goed, na drie minuten stuurde Dirk Zwetsloot z’n broer Jaap diep en hij rondde klinisch af: 0-1. In de fase hierna maakte Lasse van Wijk – één-op-één met de keeper – een foute keuze door te lobben in plaats van te schieten.

Twee omschakelmomenten kostte Teylingen vervolgens de voorsprong: 2-1. Nog voor de rust was het Dirk Zwetsloot die met z’n linkerbeen de 2-2 op het scorebord zette en Dennis van den Nouland tikte van dichtbij, net als vorige week, binnen.

Geschutter
Teylingen op 2-3 en GDA met 3-0 achter. Er moesten nog ‘slechts’ drie doelpunten goedgemaakt worden. Zeker toen Lasse van Wijk kort na rust de 2-4 aantekende, was het geloof in een goede afloop en een mogelijke periodetitel aanwezig. Teylingen probeerde aanvallender te spelen en dat bracht risico’s met zich mee in de omschakeling.

De 3-4 viel op een ongelukkig moment en kort voor tijd, door geschutter van doelman Tim van Beek, werd het zelfs nog 4-4. In de slotminuut had Mark van der Vlugt de winnende 4-5 nog op z’n schoen, maar zijn vrije trap verdween echter op de paal.

Instabiel
Net geen nacompetitie gehaald. GDA ging, ondanks een 3-0 nederlaag, met de periode ervandoor. Teylingen eindigt op de zesde plaats in de competitie, met 60 doelpunten voor, maar ook 55 (!) tegen. In de laatste zes wedstrijden maar liefst 21 tegen, dat is buiten proporties en zal hoe dan ook beter moeten in het nieuwe seizoen wil Teylingen nog een stap voorwaarts maken. Aanvallend is het meer dan behoorlijk geweest, verdedigend is het bij tijd en wijle instabiel en onzeker.

Trainer Marc van Wonderen over het seizoen: ,,Het is jammer dat we het net niet gered hebben, maar we krijgen er gewoon teveel tegen. We maken er 20 in de laatste zes, maar krijgen er wel 21 tegen. Dat kan gewoon niet en daar zullen we goed naar moeten kijken volgend seizoen. Toch is het seizoen geslaagd met 39 punten en een zesde plek. Met een aantal versterkingen erbij kunnen we een mooi jaar tegemoet gaan.”

Pancratius-Teylingen 4-4 (2-3) 3. Jaap Zwetsloot 0-1, 17. Ruijter 1-1, 18. El Harrak 2-1, 39. Dirk Zwetsloot 2-2, 45. Van den Nouland 2-3, 59. Van Wijk 2-4, 68. Van Hameren 3-4, 85. Ruijter 4-4.

Teylingen: Van Beek, Heemskerk, Van den Nouland, B. van der Vlugt (73. Vooijs), Van der Krogt; Van Wijk, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot (72. Jongen); Langeveld (65. Acimovic), J. Zwetsloot, T. van der Vlugt.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer