Teylingen heeft relatief eenvoudig weten te winnen bij Stompwijk’92. In de eerste helft werd de basis gelegd voor de overwinning en dat zorgde uiteindelijk voor een gemakkelijke zege tegen de laagvlieger die nog volop strijdt tegen degradatie. In het gelijknamige dorp werd het uiteindelijk 1-2 voor de ploeg van Marc van Wonderen.

Jaap Zwetsloot was, wederom, de grote man met twee goals in de eerste helft. Hij scoorde alweer nummer 24 én 25 van de competitie. Met nog vier wedstrijden te gaan probeert de spits, die verkast naar Lisse, de 30 te halen. In de combinatie met Mark van der Vlugt was hij al vroeg succesvol en even later op aangeven van Pascal de Ridder scoorde hij z’n tweede van de middag.

Toetje
Stompwijk werd zo nu en dan gevaarlijk uit de counter, maar goalie Tarek Kharboutli stond z’n mannetje. In de slotfase van de wedstrijd lieten de Sassenheimers de teugels iets teveel vieren en dat leverde Stompwijk de aansluitingstreffer op. Verder kwam het niet en zo won Teylingen met een moeizaam ogende score, maar qua veld overwicht verdiend.

,,Gelukkig was Zwetsloot scherp.”

Nummer twee in de Tweede Klasse, ROAC, speelde gelijk. De achterstand werd hiermee verkleind naar drie punten. Met nog vier wedstrijden te gaan staat alles rondom de top drie dicht bij elkaar. De belangrijke posities voor het toetje worden de komende weken verdeeld.

Aanvoerder Mark van der Vlugt in duel met een Stompwijkse tegenstander

Trainer Van Wonderen was tevreden over de basis die werd gelegd in de openingsfase. ,,Het was lekker dat we heel snel op 0-1 kwamen, dat werkte gewoon mee. We wisten vooraf dat we op een klein speelveld zouden spelen tegen een tegenstander die erg ver zou inzakken en de ruimtes klein zo maken. Gelukkig was Zwetsloot scherp. Daarna controleerden we de partij en liepen we rond het half uur uit naar de 0-2, wederom door Zwetsloot.”

,,Het programma is er naar om tien tot twaalf punten te behalen.”

In de slotfase van de wedstrijd ontstond er gemakzucht aan de kant van Teylingen, vond ook van Wonderen. ,,Ja, dat was jammer en dat mocht eigenlijk niet gebeuren, want voor hetzelfde geldt had het onverhoopt nog 2-2 geworden. Dat had zwaar onverdiend geweest. Gelukkig bleef ons dat bespaard en hebben we drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. We staan drie punten achter op nummer twee ROAC met nog vier wedstrijden te gaan. We proberen die plek te bemachtigen.”

Trainen
Met wedstrijden tegen ESTO (uit), RVC’33 (thuis), Altior (uit) en HVV (thuis) lijkt dit mogelijk. ,,Het programma is er naar om tien tot twaalf punten te behalen. Als we scherp blijven en goed trainen dan zijn we daarna ook direct klaar voor de nacompetitie”, zette Van Wonderen z’n ploeg op scherp. Op paasmaandag hervat Teylingen de competitie met een uitwedstrijd bij ESTO.

Stompwijk ’92 – Teylingen 1-2 (0-2) 6. Zwetsloot 0-1, 33. Zwetsloot 0-2, 87. Luiten 1-2

Teylingen: Kharboutli, Vooijs, Van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk, Rodenburg (75. Witteman), Van der Vlugt (63. Ritzen), Prange, Witkamp, Zwetsloot (81. Mansour Baker), De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Hogervorst (Kagia) bekroont ‘z’n beste seizoen ooit’ met titel’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)