Teylingen heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen door in een wedstrijd, die de leus ‘parodie op voetbal’ best mag dragen, 1-0 te verliezen van concurrent DOSR. Het grote aantal toeschouwers moet er pijn in de nek van hebben gekregen met al die hoge ballen die negentig minuten lang over het veld heen en weer vlogen.

De Sassenheimers speelden zondag met basisdebutant Sam Witkamp in de opstelling en hij was een lichtpuntje in de eerste helft. Teylingen probeerde absoluut verzorgd voetbal te spelen en bij vlagen lukte dat aan de linkerkant van het veld bij Pascal de Ridder. Zijn acties en voorzetten waren gevaarlijk, maar leverden geen rendement op in de vorm van een doelpunt. Opmerkelijk: in de tweede helft werd De Ridder welgeteld nul (!) keer aan het werk gezet, terwijl hij in de eerste helft zeker vier keer langs z’n directe tegenstander gesneld was.

DOSR, spelend in een 4-4-2 formatie, speelde om niet te verliezen en leunde op strijd leveren. Voor de rust kwam de thuisploeg een aantal keren gevaarlijk voor Teylingen-doelman Wessel Zonjee terecht, na de pauze was dit slechts één keer het geval. Het bleek de winnende actie van de wedstrijd. Een indirecte vrije trap werd vanaf de achterlijn teruggekopt en uiteindelijk door Reno van Heiningen succesvol met het hoofd binnen gewerkt: 1-0.

Draak
In de fase hierna was Teylingen tweemaal dicht bij de verdiende gelijkmaker. Invaller Tom van der Vlugt stuitte op de keeper en datzelfde gold voor Jaap Zwetsloot. Het mocht niet baten en zo verloor Teylingen in een draak van een wedstrijd.

Doelman Zonjee was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd: ,,Het was een slechte wedstrijd, waarin wij de beste mogelijkheden hebben gekregen. Als je ziet dat zij één keer bij onze goal komen in de tweede helft en daardoor de wedstrijd winnen, is dat extra zuur. Er was nauwelijks goed voetbal te zien vandaag, maar toch baal je van die paar gemiste kansen.”

Na volgende week zondag volgt er een zware reeks voor Teylingen met alle titelkandidaten achter elkaar. Het lijkt dus zaak voor de Sassenheimers om aanstaande zondag, thuis tegen KDO, drie punten te pakken wil het niet in gevaar komen. Zonjee hierover: ,,Ja, we moeten echt winnen volgende week. Dat begint met scherp zijn en keihard werken met z’n allen. Alleen dan winnen we van KDO.”

DOSR – Teylingen 1-0 (0-0) 76. Van Heiningen 1-0

Teylingen: Zonjee, Heemskerk (46. R. van der Krogt), Vooijs, B. van der Vlugt (77. T. van der Vlugt), M. van der Krogt, Van Wijk, M. van der Vlugt, Witkamp (61. D. Zwetsloot), Hulsbosch, J. Zwetsloot, De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer