Teylingen heeft op Hemelvaarsdag Full Speed alle hoeken van het veld laten zien (6-0) en op die manier lijfsbehoud in de tweede klasse zo goed als zeker – en voor minimaal één jaar – verlengd. In de tweede ronde van de nacompetitie spelen de Sassenheimers nu tegen ODB uit Den Haag. 

Deze derdeklasser was vorig seizoen ook de tegenstander in de nacompetitie. Destijds won Teylingen met 13-4 (!) over twee wedstrijden. Aanstaande zondag gaan de Sassenheimers eerst op bezoek bij deze volksclub, om het karwei op maandag 5 juni af te maken in eigen huis. Maar liefst zeven van de acht clubs die nu in de tweede ronde beland zijn, plaatsen zich voor de Tweede Klasse volgend seizoen.

Al snel bleek dat Teylingen een gemakkelijke middag tegemoet ging onder tropische omstandigheden. Binnen drie minuten had het al 2-0 kunnen staan na een grote kans van Jaap Zwetsloot en een (terecht) afgekeurde buitenspel goal van Sepehr Safi, die speelde voor de licht geblesseerde Tom van der Vlugt. Het was de opmaat naar een heerlijke eerste helft. In de tiende minuut was het dan wel George Hulsbosch op aangeven van Safi die simpel binnen tikte.

Een Teylingen-speler in duel met een tegenstander van Full Speed

Kort hierna was het Hulsbosch, onhoudbaar voor alles en iedereen, die Vincent Jongen diep stuurde en die keurig afrondde: 2-0. Wederom Hulsbosch met de voorzet op Jaap Zwetsloot die hard binnen schoot zorgde voor de 3-0. Binnen het half uur kwam een niet geheel zuivere pass van Mark van der Vlugt aan bij Hulsbosch en bekroonde zijn eerste helft met z’n tweede goal en even zoveel assists. Nog voor de rust werd Safi onreglementair gevloerd en hij schoot de penalty zelf raak: 5-0.

Met Dorus van der Voort, Daan Heemskerk en Ramon van Beek voor Hulsbosch, Robin van der Krogt en Mark van der Vlugt had de tweede helft beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Er gebeurde namelijk niets. Het enige vermelden waard, is nog het feit dat linksback Melvin van der Krogt de mooie 6-0 binnen schoot. Teylingen vond het wel prima en Full Speed kon niet meer. Het verschil was schrijnend te noemen. De onderkant van de Tweede Klasse en de middenmoot van de Derde Klasse is een zeer groot verschil en dat drukte Teylingen perfect uit in een grote score.

Teylingen – Full Speed 6-0 (5-0) 10. George Hulsbosch 1-0, 15. Vincent Jongen 2-0, 20. Jaap Zwetsloot 3-0, 25. George Hulsbosch 4-0, 38. 5-0, Sepehr Safi (pen.) 5-0, 52. 6-0, Melvin van der Krogt 6-0.

Teylingen: Zonjee, R. van der Krogt (46. Heemskerk), Dolieslager, Van den Nouland, M. van der Krogt, Jongen, M. van der Vlugt (52. Van Beek), D. Zwetsloot, Hulsbosch (46. Van der Voort), Safi en J. Zwetsloot.

Tekst: Koen van der Vlugt
Foto’s: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen