,,We doen onszelf andermaal tekort in de eerste helft door de vele kansen niet te benutten”, aldus linksback Jeroen Verwer. DOSR en Teylingen speelden een geweldige wedstrijd waar alles in zat. Gele en rode kaarten, mooie goals, twee aanvallend ingestelde ploegen en in blessuretijd van de wedstrijd voor beide ploegen een ongelooflijk grote kans op de overwinning. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-3. 

Kort na de rust opende DOSR de score en even daarna volgde zelfs de 2-0. Verwer hierover: ,,We waren in die fase niet scherp genoeg, maar gelukkig herpakten we ons hierna direct en bleven we kansen creëren met als gevolg een 2-3 voorsprong.” Doelpunten kwamen van Dorus van der Voort (2) en Stephan Assendelft. ,,Het was wachten op meer doelpunten van onze kant. Helaas hebben we geen ploeg die eventjes zakelijk een wedstrijd uitspeelt. We zijn daarom gewoon niet stabiel genoeg om maar enige rol van betekenis te spelen in de race om de titel.”

De rekening kreeg Teylingen gepresenteerd in de vorm van de 3-3. In blessuretijd kregen beide ploeg nog een enorme kans, maar gescoord werd er niet meer.

Teylingen heeft in de eerste twee maanden van de competitie nog niet laten zien waar het werkelijk toe in staat is. Dat resulteert in een achterstand van maar liefst negen punten op koploper Hillegom. ,,Daar moeten we ook helemaal niet naar kijken’, besluit Verwer. Volgende week spelen de Sassenheimers wederom een uitwedstrijd, in en tegen Voorschoten.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)