Met drie overwinningen op rij is Teylingen de koploper van de derde periode. Na overwinningen op DOSR (1-0) en Alphen (0-4), werd HVV maandag het slachtoffer van de dadendrang van de ploeg van Marc van Wonderen. Doelman Pieter Witteman sloot op die manier met drie ‘clean-sheets’ op een rij een kortstondige, maar succesvolle periode af bij de Sassenheimers. Hij gaat competitie-tennissen op de zondag bij Hillegom. Tim van Beek (Teylingen 2) zal zijn plek onder de lat de rest van het seizoen overnemen.

Teylingen begon sterk aan de wedstrijd, met een aantal goede mogelijkheden. Tom van der Vlugt schoot naast, broer Mark schoot over en Pascal de Ridder kopte in de handen van Daniel Voskamp. Kort voor rust werden de Sassenheimers beloond voor het harde werken: Lasse van Wijk stuurde De Ridder in de diepte en hij rondde koeltjes af. HVV werd nauwelijks gevaarlijk, al mocht één grote kopkans niet onvermeld blijven.

,,Van ‘twee voor twaalf’, naar deze weelde. Dirk (Zwetsloot red.) heeft ons na KDO goed op scherp gezet.”

In het tweede bedrijf had Teylingen moeite met kansen creëren, maar bleef het dominant aan de bal. Witteman moest een aantal keer handelend optreden bij het sterker wordende HVV. Kort voor tijd kopte invaller Vincent Jongen raak uit een corner van Dirk Zwetsloot. Invaller Tim Seegers werd in de extra tijd van de wedstrijd diep gestuurd door Dennis van den Nouland, Seegers was niet zelfzuchtig en gaf de goal aan spits Jaap Zwetsloot.

Derde periode
Een terechte overwinning die wel moeizaam tot stand kwam. Het povere HVV mag zich langzamerhand gaan opmaken voor de nacompetitie. Teylingen gaat zich op zijn beurt richten op de koploper. Aanstaande zondag wordt er gespeeld bij DSOV.

,,We gaven weinig weg. We wonnen de laatste drie wedstrijden en dat zonder tegendoelpunten.”

Voorstopper Dennis van den Nouland was content met de zege. ,,Je zou bijna zeggen dat we voor de derde periode kunnen gaan. Van ‘twee voor twaalf’, naar deze weelde. Dirk (Zwetsloot red.) heeft ons na KDO goed op scherp gezet”, vertelde hij met een knipoog.

,,We waren sterker de hele wedstrijd, maar in de tweede helft hadden we aanvankelijk moeite met kansen creëren. We gaven weinig weg. We wonnen de laatste drie wedstrijden en dat zonder tegendoelpunten.”

,,We gaan proberen om zo hoog mogelijk te eindigen, volgende week tegen koploper DSOV kunnen we zien of we echt zo goed zijn”, sloot de verdediger af.

Teylingen –  HVV 3-0 (2-0) 35. De Ridder 1-0, 85. Jongen 2-0, 90+2. J. Zwetsloot 3-0

Teylingen: Witteman, Heemskerk, Van den Nouland, B. van der Vlugt, Acimovic, Van Wijk, M. van der Vlugt (77. Jongen), D. Zwetsloot, T. van der Vlugt (64. Hulsbosch), J. Zwetsloot, De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Rampweek voor Warmunda krijgt toepasselijk slotstuk’

Dennis van den Nouland na afloop van Teylingen – HVV

Gebruik je de app? Klik dan hier


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO