Teylingen heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel. De Sassenheimers haalden zelf uit bij Sporting Leiden (2-7) en kregen daarna een zeer gunstige uitkomst door van de topper FC Oegstgeest – Meerburg.

De Oegstgeestenaren verloren dat duel met 0-1, waardoor de marge opliep tot vier punten. Met nog twee duels te gaan, heeft Meerburg een achterstand van vijf punten. Teylingen staat dus op matchpoint en kan zich volgende week bij een overwinning in en tegen Woubrugge kronen tot kampioen van de Vierde Klasse A.

Woubrugge is de huidige nummer voorlaatst en strijdt nog om het ontlopen van directe degradatie. Één van de concurrenten is Sporting Leiden, een ploeg die Teylingen ditmaal met ruime cijfers over de knie legde.

Voor rust nog geen groot verschil
Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden, ging het aanvankelijk nog niet van een leien dakje. Jay Berk zorgde weliswaar voor een snelle 0-1, maar het antwoord van Sporting Leiden liet niet lang op zich wachten. Echt op slag van rust zorgde Melvin van Stijn voor een hernieuwde Sassenheimse voorsprong: 1-2.

Vervolgens ging het na rust hard. Binnen een kwartier was het al 1-6 door goals van Max Slaman (2), Pascal de Ridder en opnieuw Van Stijn. Sporting Leiden deed nog wat terug, waarna Mike van der Zon het slotakkoord verzorgde.

Sporting Leiden – Teylingen 2-7 (1-2)
Goals: Melvin van Stijn (2), Max Slaman (2), Jay Berk, Pascal de Ridder, Mike van der Zon

Foto: Peer Compeer

Bekijk ook: De Vooruitblik #15: met Melvin van Stijn (Teylingen)

POPULAIRE BERICHTEN