Voor Teylingen begon zondag de jacht op de titel in de 3e klasse A met een lastige uitwedstrijd bij promovendus FC Rijnland. Na een redelijk verlopen voorbereiding overtuigden de Sassenheimers niet in de seizoensopening, maar werd er wel gewonnen: 0-1. 

Het begin van Teylingen was behoorlijk, vond ook sterkhouder Mark van der Vlugt, maar daarna zakte zijn ploeg weg. ,,De start was niet eens verkeerd met een goede schietkans van Dirk Zwetsloot. Maar daarna hadden we over het algemeen moeite om door de verdedigende stellingen van Rijnland heen te voetballen.”

Na de openingsfase kroop de thuisploeg wat meer uit zijn schulp. Na een klein half uur verscheen de spits van Rijnland alleen voor Wessel Zonjee, maar hij wist het doel niet te vinden. Niet veel later zeilde een kopbal van diezelfde spits maar rakelings boven de lat. Teylingen kon hier niets tegenover zetten, mede vanwege het slordige spel. Zonder doelpunten werd de kleedkamer opgezocht.

Als de kippen bij
De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Teylingen had meer balbezit, maar creëerde weinig. Ook in de tweede helft was de beste kans voor Rijnland. Zonjee wist een inzet van dichtbij maar ternauwernood te keren. Toen vrijwel iedereen zich verzoend had met een puntendeling, was het George Hulsbosch die anders besliste. Een voorzet van Jeroen Verwer belandde tussen de verdediging en de keeper, waarna Hulsbosch er als de kippen bij was om de bal over keeper Van der Pluijm te koppen: 0-1.

Met nog tien minuten op de klok probeerde Rijnland met opportunistisch voetbal het Teylingen nog lastig te maken, maar de bezoekers kwamen deze minuten ongeschonden door. Van der Vlugt na afloop: ,,Gelukkig maakten we kort voor tijd toch nog de goal die ons drie punten opgeleverd heeft. Daar was het ons om te doen, het hoeft niet altijd mooi.”

Al met al mag Teylingen blij zijn met de drie punten, maar dat er aan de uitvoering nog gewerkt moet worden mag duidelijk zijn. Met een fitte groep een mooie taak voor Laurens Mouter om te bouwen aan de doelstelling, het behalen van de titel. Om te beginnen volgende week in de thuiswedstrijd tegen WVC.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2