Teylingen mocht na de 2-0 zege bij Nicolaas Boys een feestje bouwen. Door de overwinning van SV Hillegom op concurrent DOSR legden de Sassenheimers beslag op de tweede periodetitel.

Doelpuntenmaker Mark van der Vlugt zag een lastige wedstrijd in Nieuwveen: ,,We kwamen er lastig doorheen tegen deze stugge ploeg. Gelukkig maakten we snel de 0-1 na tien minuten, maar makkelijk ging het zeker niet. Een moeilijk te bespelen veld en een tegenstander die er een aantal keren gevaarlijk uitkwam zorgden voor wat problemen. Mooi voor ons was dat Wessel Zonjee de kansen wist te keren.”

De beslissing

Na de werkelijk schitterende openingstreffer van Van der Vlugt duurde het tot de 80e minuut voordat topscorer Dorus van der Voort de wedstrijd definitief in het slot gooide: 0-2. Van der Vlugt: ,,Ja, toen was het gespeeld. In het veld wisten we dat Hillegom met 2-0 voor stond, dus het was uitspelen en de periode vieren.”

Teylingen verdiende met de periodetitel een plek in de nacompetitie. Van der Vlugt denkt dat zijn ploeg goede kans maakt om te promoveren. ,,We willen met z’n allen terug naar de Tweede Klasse en ik denk dat we dat ook gaan behalen. We zullen fit moeten blijven en met onze kwaliteiten horen wij in die klasse thuis. Volgende week zou het leuk zijn als we van Hillegom kunnen winnen. Waarom niet?’

Zondag is het, wat Van der Vlugt al zei, Teylingen thuis tegen Hillegom. Het verschil is maar liefst veertien punten.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer