In een wedstrijd waarin Teylingen een stuk beter was dan de tegenstander, wisten de Sassenheimers pas in het slot van de wedstrijd afstand te nemen van ONA uit Gouda. In de 72ste minuut was het Mark van der Vlugt met een schitterende vrije trap die de ban brak en twee minuten later was het Jaap Zwetsloot die de keeper omspeelde en de eindstand op het scorebord zette (2-0). Dit alles nadat ONA na een uur spelen met tien man verder moest, na de rode kaart van laatste man Jeffrey Terlouw.

In de uitwedstrijd op het gras in Gouda wist Teylingen ook pas heel laat de wedstrijd te beslissen, zelfs in de blessuretijd destijds was het Zwetsloot met de 1-2. In de return was de wedstrijd wederom spannend en interessant te noemen.

Sportieve revanche
Teylingen had de overhand, creëerde een aantal goede kansen, maar het ‘killen’ van de wedstrijd lukte amper. Met name Zwetsloot en de teruggekeerde Melle de Louw waren voorin bedrijvig. Een onterecht afgekeurde goal van Zwetsloot was een domper voor de Sassenheimers in helft één. ONA stelde slechts één kans daar tegenover in de eerste 45 minuten.

,,De trainer heeft vertrouwen in mij.”

Na de pauze domineerde Teylingen nog meer en speelde het redelijk goed positiespel. Een vrije trap van Van der Vlugt spatte uiteen op de paal en in de rebound schoot De Louw ongelukkig op de lat. Twintig minuten voor tijd, ONA speelde toen al met tien man, haalde van der Vlugt sportieve revanche door in zijn tweede poging wel knap raak te schieten. Kort hierna was het Zwetsloot die een counter beheerst afrondde en zo zijn zeventiende doelpunt maakte in veertien competitieduels.

Een belangrijke overwinning in de strijd om plek vier, het doel van Teylingen. In de tweede periode deed het eveneens goede zaken. Volgende week gaat het op bezoek bij Laakkwartier. Thuis werd er, in een matige vertoning, 1-1 tegen gelijk gespeeld.

,,Ik weet nog niet wat ik volgend seizoen ga doen, al heb ik het hier bij Teylingen prima naar m’n zin.”

Aanvaller De Louw was blij met de zege én zijn eigen terugkeer in de basis. ,,Het is een lekkere overwinning, ik kreeg zelf veel tijd en ruimte, dat is lekker om m’n acties te maken. M’n laatste wedstrijd in Teylingen 1 was denk ik ergens in oktober en dan is het na vorige week weer lekker om in de basis te starten. Ik had ook nog moeten scoren, dat was jammer. Na de rode kaart van ONA konden we nog makkelijker de ruimtes bespelen en dat hebben we gelukkig uitgebuit dankzij Mark en Jaap.”

‘Kom maar op’
Over z’n terugkeer was hij ook opgetogen: ,,Ik ben blij dat ik weer terug ben en ik hoop dat ik dit kan doorzetten. De trainer heeft vertrouwen in mij. Volgend seizoen weet ik het ook nog niet wat ik ga doen, al heb ik het hier bij Teylingen prima naar m’n zin. Volgende week uit bij Laakkwartier zal het een lastig potje worden, maar kom maar op hoor’, sloot de buitenspeler af.

Teylingen – ONA 2-0 (0-0) 72. Van der Vlugt 1-0, 74. Zwetsloot 2-0

Rood: 59. Terlouw (ONA)

Teylingen: Kharboutli, Dofferhoff, Dolieslager, Van den Nouland, Heemskerk, Rodenburg, Van der Vlugt, Van Wijk (79. Prange), De Louw, Zwetsloot, De Ridder (86. Witkamp)

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘All eyes on Edin Bibuljica: ,,Het is een mooie beloning”‘

Interview met Melle de Louw na afloop van Teylingen – ONA


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)