ODB heeft donderdagavond thuis met 4-2 gewonnen van Teylingen. Na de eerdere 11-2 overwinning was dit voor de Sassenheimers ruimschoots voldoende om door te gaan, getuige de 13-6 (!) eindstand over 180 minuten.

Teylingen startte de wedstrijd in Den Haag zonder veel basiskrachten. Zo bleven Dirk Zwetsloot en Jaap Zwetsloot op de bank, viel Raymond Dolieslager halverwege in en waren Mark van der Vlugt en Sepehr Safi zelfs helemaal buiten de selectie gelaten.

Een logische zet van trainer Laurens Mouter, die zijn spelers zondag weer fit en scherp wil hebben. De doelstelling was heel blijven en geen kaarten pakken. Aan beide doelstellingen werd voldaan.

Natuurlijk wilden de Sassenheimers ook deze wedstrijd winnen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. ODB nam al heel snel de leiding en na een half uur werd deze voorsprong uitgebreid. Kort voor de rust bracht Miro Acimovic de spanning terug (2-1). Na de rust was het positiespel van Teylingen iets beter en een kwartier voor tijd bracht Joost Verwer de stand weer in evenwicht. Toch waren het de Hagenezen die de wedstrijd naar zich toe trokken kort voor tijd. Uit een penalty en een bekeken schot werd het uiteindelijk 4-2. Het was al met al een zeer povere en matige vertoning wat beide ploegen lieten zien.

Over twee wedstrijden gezien heeft Teylingen het prima gedaan en de finalepoule is bereikt. Aanstaande zondag, 29 mei om 14.00 uur, gaat Teylingen op bezoek bij Den Hoorn. Afhankelijk van het resultaat speelt Teylingen daarna thuis tegen Lisse op zondag 5 juni of zondag 12 juni. De winnaar van deze poule met drie ploegen plaatst zich voor de Tweede Klasse .

ODB – Teylingen 4-2 (2-1).

Goals Teylingen: 44. Acimovic 2-1, 77. Verwer 2-2

Teylingen: Zonjee, Stol, Jongen (46. Dolieslager), B. van der Vlugt (72. Prange), van der Krogt; Verwer, Hulsbosch, Hielkema; Langeveld, Acimovic (58. H. van der Vlugt) en van der Voort.