In Den Haag is Teylingen met een stevige nederlaag (4-0) naar huis gestuurd. Tegen VUC speelde het een alleraardigste eerste helft, was het zelfs beter, maar wist dit na rust verre van vol te houden. Door de tweede nederlaag op rij is de ploeg van Marc van Wonderen weer teruggezakt naar de negende plek

In de openingsfase waren het de Sassenheimers die dicteerden. Met name via de linkerkant, waar linksback Ramon van Beek keer op keer gevaarlijk doorkwam, werd het gevaarlijk. Alleen de eindpass was vaak te dicht bij de uitstekende doelman óf de bezetting voor de goal klopte niet.

De bewegende spits Jaap Zwetsloot viel op met z’n bedrijvigheid en ook broer Dirk Zwetsloot speelde een sterke eerste helft. Door één zwak momentje – Dirk Zwetsloot leek uit te glijden en was daardoor z’n directe tegenstander kwijt – kon VUC via Richard Versteden binnenkoppen.

Ellende
In de tweede helft begon de ellende al binnen twee minuten. Miro Acimovic vloerde de Haagse spits onreglementair binnen de lijnen van het zestienmetergebied. De terecht gegeven penalty werd op fabuleuze wijze, een heuse ‘Panenka’, door Jergo Leijdekkers binnen gewerkt.

Snel hierna werd de wedstrijd beslist na een verkeerd gegeven pass van Mark van der Vlugt. Dennis van der Poel onderschepte en rondde af. Teylingen stelde hier in het vervolg bitter weinig tegenover, noemenswaardig om te vermelden was het schot van invaller Tom van der Vlugt die fantastisch gered werd uit de kruising.

,,We speelden een hele goede eerste helft, maar we vermoordden onszelf in de eerste zeven minuten na rust.”

Hoewel VUC een goede ploeg heeft met meer individuele kwaliteit dan Teylingen, werd er in de eerste helft werd er goed gevoetbald. De 4-0 op het scorebord rijmt dan ook niet. Desondanks staan de Sassenheimers in een grote middenmoot. Als er na de winterstop een goede reeks neergezet kan worden, kan de uiteindelijke doelstelling, het linkerrijtje, een reële kan zijn.

Spanje
Trainer Marc van Wonderen sprak na afloop van een kantelmoment. ,,We speelden een hele goede eerste helft, maar we vermoordden onszelf in de eerste zeven minuten na rust. We kunnen op dit moment voetballend met iedereen mee, maar zulke persoonlijke fouten zorgen ervoor dat we even pas op de plaats moeten maken en genoegen moeten nemen met een plek in de enorme middenmoot.”

Van Wonderen verder baalde van fouten die er in zijn ploeg werden gemaakt. ,,De pingel kort na rust en die terugspeelbal even later kunnen niet op dit niveau. Dat wordt keihard afgestraft. Desondanks gaan we vol vertrouwen de tweede seizoenshelft in. In Spanje gaan we ons voorbereiden op GDA uit.” Teylingen hervat op zondag 28 januari de competitie, wederom in Den Haag.

VUC – Teylingen 4-0 (1-0) 30. Versteden 1-0, 47. Leijdekkers (pen.) 2-0, 51. Van der Poel 3-0, 88. Van der Poel 4-0.

Teylingen: Zonjee, Acimovic, Jongen, B. van der Vlugt, Van Beek, Van Wijk, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot (62. T. van der Vlugt), Hulsbosch (52. Langeveld), J. Zwetsloot, De Ridder.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer