,,We hebben vandaag laten zien dat we titelkandidaat zijn”, aldus Mark van der Vlugt na afloop van de met 1-5 (!) gewonnen wedstrijd bij Graaf Willem II-Vac. De ploeg uit Wassenaar had voorafgaand aan de wedstrijd vijf verliespunten minder dan de bezoekers, maar daar was tijdens de negentig winderige minuten niets van te merken.

Teylingen kwam na een klein halfuur nog wel op achterstand, maar toch bleef de ploeg aanvallend voetbal spelen. Jaap Zwetsloot kopte al snel de gelijkmaker binnen. Kort na rust liep Teylingen uit. Een minuut na de thee scoorde Dorus van der Voort op schitterende wijze de 1-2. De derde Sassenheimse goal kwam niet veel later op naam van captain Bob van der Vlugt.

In de slotfase van de wedstrijd breidden de wederom trefzekere Sepehr Safi en Van der Voort de score uit naar 1-5. Dit alles tegen een team dat dit seizoen slechts elf tegendoelpunten had moeten incasseren.

Puzzel compleet
Al met al was het een verdiende overwinning voor de Sassenheimers tegen een concurrent. Het spel zag er wederom goed uit. Coach Laurens Mouter heeft met name op het middenveld en in de aanval de poppetjes op de juiste plaatsen neergezet, en dat is duidelijk terug te zien tijdens wedstrijden. Teylingen noteerde voor de tweede week op rij een vijfklapper. Vorige week werd het 5-0 tegen MMO.

,,Ondanks ons rommelige begin speelden we als team een sterke partij. Het staat op dit moment en met twee thuiswedstrijden voor de boeg willen we goed de winterstop ingaan”, sloot Van der Vlugt af. Zondag speelt Teylingen opnieuw tegen een concurrent, Alphen.

Graaf Willem II-Vac – Teylingen 1-5 (1-1), 27. Breimer 1-0, 32. Jaap Zwetsloot 1-1, 46. Van der Voort 1-2, 52. Bob van der Vlugt 1-3, 75. Safi 1-4 , 78. Van der Voort 1-5

Teylingen: Zonjee, Stol, Jongen (35. M. van der Vlugt), B. van der Vlugt, Hielkema, J. Zwetsloot (85. Langeveld), Dolieslager, Hulsbosch, Safi (75. Laarman), D. Zwetsloot, Van der Voort.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer