Teylingen heeft aan de wedstrijd tegen KDO ‘slechts’ één punt over gehouden. De Sassenheimers dicteerden voor rust, de thuisploeg deed dat na de thee. In De Kwakel kwam de tweedeklasser op een vroege 0-2 voorsprong, maar wist die niet vast te houden. Zo eindigde het treffen in Noord-Holland in een puntendeling: 2-2.

Teylingen, met Tom van der Vlugt op de bank, begon uitstekend aan het treffen met KDO. Op het lastig te bespelen grasveld in de Kwakel schoot George Hulsbosch na 73(!) seconden raak. In het vervolg had Teylingen de overhand in het veldspel en de 0-2 was een schitterende uitgespeelde aanval met als eindstation spits Jaap Zwetsloot.

Sta-in-de-weg
Kort hierna had diezelfde Zwetsloot dé mogelijkheid om zijn team op 0-3 te zetten en wedstrijd al voor de rust in het slot te gooien. Precisie ontbrak in z’n afronding. KDO kwam, op dat moment uit het niets, op 1-2 door Bart Hoving en het geloof was terug bij de middenmoter.

In het tweede bedrijf pakte KDO direct het initiatief richting doelman Pieter Witteman, die keer op keer een sta-in-de-weg bleek. Kans op kans werd slecht ingeschoten, danwel goed gekeerd. Een kwartier voor tijd moest Teylingen dan toch capituleren. Een vermeend duw- en trekspel werd bestraft met een penalty die Jesse Stange uiteindelijk feilloos benutte.

,,Volgende week thuis tegen DOSR moeten we er een stapje bijzetten en winnen. Ik baal er nu echt van”

KDO wilde meer, maar kreeg dit niet. De enige kans voor Teylingen in de tweede helft was de grootste van allemaal: kort voor tijd schoot Lasse van Wijk de bal van dichtbij keihard tegen een verdediger op, wat geen doelpunt opleverde. Een enerverende wedstrijd eindigde hiermee in een gelijkspel.

Middenvelder Dirk Zwetsloot was teleurgesteld na afloop: ,,We kwamen niet meer aan voetballen toe in de tweede helft. Het had niet gehoeven. Een 0-2 voorsprong moet je kunnen uitspelen. Zeker na ons goede begin. We maakten de snelle 0-1 en daarna een fantastische 0-2. De tweede helft gaven we het helemaal weg. Het maakte niet uit hoe we zouden winnen, als we maar drie punten pakten.”

DOSR
Door het gelijke spel zakt Teylingen steeds meer in het moeras van de grote middenmoot in de Tweede Klasse. Uit de laatste vijf duels werden slechts drie punten gepakt. Het gat met nummer dertien, Foreholte, bedraagt nog slechts drie punten. ,,Het wordt langzaam twee voor twaalf. Volgende week thuis tegen DOSR moeten we er een stapje bijzetten en winnen. Ik baal er nu echt van”, sloot hij af.

Aanstaande zondag komt DOSR dus naar Sassenheim. De ploeg uit Roelofarendsveen is de nummer vier van de competitie. Op bezoek bij DOSR werd er met 1-0 verloren. De twee weken daarna kan Teylingen ook zaken doen, want dan staan Alphen (uit, de nummer laatst) en HVV (thuis, de nummer twaalf) op het programma.

KDO – Teylingen 2-2 (1-2) 2. Hulsbosch 0-1, 20. J. Zwetsloot 0-2, 27. Hoving 1-2, 77. Stange (pen.) 2-2

Teylingen: Witteman, Acimovic, Van den Nouland, B. van der Vlugt, Van der Krogt, Van Wijk, M. van der Vlugt (71. Jongen), D. Zwetsloot, Hulsbosch (71. T. van der Vlugt), J. Zwetsloot, De Ridder.

Tekst: Koen van der Vlugt