In een zinderende wedstrijd in Vijfhuizen heeft Teylingen koploper DSOV verslagen met 2-3. Na de ruststand van 2-1 wisten de Sassenheimers in de tweede helft het tij te keren en zo voor een ongelofelijke stunt te zorgen. De zege was verdiend en kwam tot stand op basis van goed veldspel.

Teylingen begon met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd, getuige de gedeelde koppositie in de derde periode. Op het kleine, maar goede kunstgrasveld van DSOV hadden de Sassenheimers het initiatief. In de eerste helft konden er acht (!) honderd procent kansen worden genoteerd voor de bezoekers. Een ongekend aantal, zeker omdat er tegen de koploper uit de Tweede Klasse gespeeld werd.

Legio aan kansen
Vanuit een corner van Mark van der Vlugt op het hoofd van Lasse van Wijk kwam Teylingen al snel op 0-1. In de minuten hierna had Teylingen de wedstrijd al moeten beslissen. Een opsomming; Jaap Zwetsloot kopte vanaf vier meter naast, wederom Zwetsloot schoot voorlangs, Pascal de Ridder schoot één-op-één met de keeper in het blok.

Gevolgd door Tom van der Vlugt die van dichtbij in het zijnet schoot, Mark van der Vlugt schoot vanaf zestien meter rakelings naast en nog maar een keer Jaap Zwetsloot kwam in een één-op-één actie net niet als winnaar uit de strijd. Bovenstaande waren geen mogelijkheden, maar dotten van kansen.

,,Nu we ons gemeten hebben met de koploper kan het nog een leuk seizoen worden.”

De ‘Wet van Murphy’ vertelt je dan meestal, dat wanneer je ze zelf niet maakt, ze aan de andere kant vallen. En zo geschiedde. Twee ‘omschakelmomenten’ waren Teylingen te machtig. Voorin bij DSOV was genoeg kwaliteit aanwezig om Teylingen af te straffen. Ruben Karelse en Martijn Nelis deden dit en zo ging de thuisploeg rusten met een 2-1 voorsprong.

Penalty
Teylingen kwam allerminst verslagen de kleedkamer uit. Het was al snel Tom van der Vlugt vanaf links die de combinatie aan ging met de sterk spelende Jaap Zwetsloot. Hij kreeg de bal terug, ging op avontuur in het strafschopgebied en werd onreglementair gevloerd.

Lasse van Wijk werd met twee goals de ‘man of the match’

Mark van der Vlugt wist hier wel raad mee en schoot vanaf de stip de 2-2 binnen. Direct hierna was het Vincent Jongen die opstoomde aan de rechterkant, zijn voorzet had precisie en belandde op het hoofd van Van Wijk, die zo zijn tweede goal van de middag maakte: 2-3.

Verdiende zege
In het resterende half uur werd DSOV logischerwijs gevaarlijker, kreeg het zeker goede kansen op de 3-3, maar competitiedebutant Tim van Beek hield zijn doel schoon en maakte een stabiele indruk. Ook Teylingen kreeg mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, met onder anderen Jaap Zwetsloot die de lat raakte. Tot het einde aan toe bleef het billenknijpen, maar de verdiende zege kwam er.

Teylingen speelde haar beste wedstrijd van het seizoen, met goed veldspel en heel veel kansen. Door deze winstpartij staan de Sassenheimers alleen aan kop in de derde periode met twaalf punten uit vier wedstrijden.

,,Laten we met z’n allen vol voor de derde periode gaan.”

Matchwinner Lasse van Wijk was euforisch na afloop. ,,Het was een zwaarbevochten wedstrijd waarbij wij goed van start gingen en wij DSOV de eerste twintig minuten zwaar onder druk hadden gezet. We beloonden onszelf alleen niet met 0-3 of 0-4. Gelukkig maakten we er in ieder geval één.”

,,Als je dan zag hoe we ons de tweede helft over de 2-1 ruststand hebben gezet. Het team heeft een flinke groei gemaakt ten opzichte van de eerste seizoenshelft. We kennen elkaars kwaliteiten en het staat een stuk beter. We beginnen een volwassen ploeg te worden. Nu we ons gemeten hebben met de koploper, kan het nog een leuk seizoen worden. Laten we met z’n allen vol voor de derde periode gaan.”

DSOV – Teylingen 2-3 (2-1) 12. Van Wijk 0-1, 27. Karelse 1-1, 39. Nelis 2-1, 51. M. van der Vlugt (pen.) 2-2, 54. Van Wijk 2-3.

Teylingen: T. van Beek, Heemskerk, Van den Nouland, B. van der Vlugt (71. Hulsbosch), Acimovic (46. Jongen), Van Wijk, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot, De Ridder, J. Zwetsloot, T. van der Vlugt (82. R. van Beek)

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto’s: Peer Compeer