,,Een hele slechte pot van onze kant. Niemand, op onze keeper (Wessel Zonjee, red.) na, haalde zijn niveau en toch slepen we ‘m eruit. Dat zijn de lekkerste”, aldus de euforische matchwinner Mark van der Vlugt na afloop van de met 0-1 gewonnen wedstrijd bij concurrent Concordia.

Het duel werd gekenmerkt door een keiharde wind die ook nog eens dwars over het veld stond. Na twee minuten had Teylingen al op 0-1 kunnen komen. Sepehr Safi zette goed voor met links en bij de tweede paal kon Dorus van der Voort vrij inkoppen. De bal verdween echter naast het Concordia-doel. Tot de rust gebeurde er vrijwel niets (meer) en zo was de logische ruststand 0-0.

‘Met acht punten uit de laatste vier wedstrijden klimt Teylingen uit het dal. En nog belangrijker: er werden in die vier duels slechts drie tegendoelpunten geïncasseerd.’

In de tweede helft was er een stuk meer spektakel. Kort na rust had Van der Voort wederom de 0-1 op z’n schoen. Hij werd goed diep gestuurd en ging één-op-één met de keeper. Hij treuzelde echter te lang met schieten. Met Jaap Zwetsloot vervolgens in de ploeg probeerde Teylingen meer verzorgd voetbal te spelen, wat overigens geen moment lukte.

Toch kwam Teylingen op voorsprong. Twintig minuten voor tijd kreeg Van der Vlugt een opspringende bal voor z’n voeten en uit het niets schoot hij op doel. De verbouwereerde sluitpost van Concordia had het nakijken en Teylingen stond op 0-1. Direct hierna volgde de kans op de gelijkmaker, maar doelman Zonjee keepte weer eens een keer zoals van hem verwacht mag worden: goed en alert. In de absolute slotfase was het wederom Zonjee met een cruciale redding en hij bracht de Sassenheimers de broodnodige drie punten.

‘Veel punten pakken’
,,Normaal loopt zo’n wedstrijd verkeerd af bij ons, maar eindelijk lukt het een keer zo’n slechte pot te winnen. Wat betreft mijn goal kan ik kort zijn. Ik dacht: ik probeer het gewoon eens. Hij zat er uiteindelijk heel lekker in”, vervolgde Van der Vlugt. Over de resterende wedstrijden en de strijd richting lijfsbehoud is hij ‘zeer positief’. ,,Volgende week hebben we Dirk Zwetsloot weer terug, Jaap Zwetsloot is dan weer fit en Tom van der Vlugt keert terug van een schorsing. We gaan nog veel punten pakken!”

Het was al met al een wedstrijd met een enorme dosis inzet. Zo’n overwinning op karakter moet het besef binnen de spelersgroep alleen maar groter maken dat wanneer er keihard gewerkt wordt in het veld de kans op een overwinning groot is. En nee, dit is geen cliché of open deur, maar een waarheid als een koe. Met acht punten uit de laatste vier wedstrijden klimt Teylingen uit het dal. En nog belangrijker: er werden slechts drie tegendoelpunten geïncasseerd. Komende zondag komt Groeneweg op bezoek. Teylingen kan dan andermaal goede zaken doen.

Concordia – Teylingen 0-1 (0-0). 71. Mark van der Vlugt 0-1

Teylingen: Zonjee, Stol, Dolieslager, Van den Nouland, M. van der Krogt; Hulsbosch, M. van der Vlugt, Jongen; Langeveld (53. J. Zwetsloot), Safi (89. R. van der Krogt) en Van der Voort (70. H. van der Vlugt).

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer