Voor de tweede keer dit seizoen heeft Teylingen gelijkgespeeld tegen Alkmania. ,,Het was matig van onze kant en dan kun je zomaar punten verspelen tegen een Alkmania, dat er altijd vol voor gaat’, aldus captain Bob van der Vlugt na de 2-2 remise.

Teylingen controleerde in de eerste helft de wedstrijd, kwam na 35 minuten op een 2-0 voorsprong en leek een makkelijke middag tegemoet te gaan. Doelpunten kwamen van Dirk Zwetsloot en Mark van der Vlugt uit een penalty. Uit het niets kwamen de gasten kort voor rust op 2-1 en vanaf dat moment hadden de Sassenheimers geen grip meer op het duel. De tweede helft was Alkmania de gevaarlijkste en misschien zelfs wel de betere ploeg.

Zonde

,,Ja, dat mag natuurlijk niet gebeuren”, aldus Van der Vlugt. ,,Met onze kwaliteiten moeten we er doorheen kunnen voetballen. Met name in de tweede helft was dit totaal niet het geval. Het resultaat is zonde, zeker met betrekking tot de tweede periode.”

Over twee weken staat de laatste speelronde van de tweede periode op het programma. DOSR heeft de beste papieren, maar moet op bezoek bij SV Hillegom. Doen de Hillegommers hun sportieve plicht en wint Teylingen bij Nicolaas Boys, dan is de periodetitel voor de Sassenheimers een feit. ,,Hillegom gaat winnen normaal gesproken en wij ook”, sluit Van der Vlugt vol vertrouwen af.

Tekst: Koen van der Vlugt