,,Tot de 0-1 was er niets aan de hand, maar als je daarna zoveel persoonlijke fouten maakt, wordt het lastig”, waren de veelzeggende woorden van Teylingen-trainer Marc van Wonderen, na afloop van de verloren wedstrijd bij RVC’33 uit Reeuwijk: 3-1.

Teylingen begon met Raymond Dolieslager in de basis, in plaats van de geblesseerde Niels Rodenburg. In de beginfase was er nog controle voor de Sassenheimers, zonder dat het hele grote kansen creëerde. Na 25 minuten kwam de thuisploeg dan ook terecht op een 0-1 voorsprong via een benutte penalty van Jaap Zwetsloot. Dat was alweer z’n elfde doelpunt in de competitie.

Zeldzaam
Wat er na de 0-1 gebeurde is redelijk zeldzaam. Grote, persoonlijke fouten resulteerden in een tijdsbestek van tien minuten in drie (terecht gegeven) penalty’s voor de thuisploeg. Twee daarvan werden er benut door Robin Stolwijk, de laatste werd gepakt door Tarek Kharboutli. Extra schade was de tweede gele kaart voor verdediger Jelle Vooijs. Hij moest nog voor rust inrukken en stelde hiermee Teylingen voor een schier onmogelijke opgave om nog een resultaat te halen.

Het leed was al geschied, zo leek het tenminste, en in de tweede helft probeerde de ploeg van Van Wonderen het met Lasse van Wijk in de spits nog wel. RVC kwam eerst op 3-1 door Frank Stolwijk. Hierna kreeg Teylingen nog wel enkele goede kansen op de aansluitingstreffer, echter zonder resultaat. Een jammerlijke wedstrijd voor de Teylingers, waar persoonlijke fouten keihard werden afgestraft.

,,Er werden echt grove fouten gemaakt bij ons achterin”

,,Jaap Zwetsloot viel na de rust uit wegens een blessure en dan sta je al met tien man: tel uit je winst. Tussen minuut 25 en 35 geven we alles in één klap weg. Doodzonde natuurlijk en dan verlies je terecht. Er werden echt grove fouten gemaakt bij ons achterin, daar baal ik van. We zullen dit moeten evalueren en de resterende drie wedstrijden tot de winter ervan leren”, sloot Van Wonderen af.

De komende twee zondagen speelt Teylingen thuis tegen laagvliegers ESTO en Stompwijk, om daarna nog op bezoek te gaan bij ROAC. Er is voor de winteronderbreking dus nog voldoende mogelijk voor de Teylingers, die nu op een negende plek staan in de Tweede Klasse.

RVC’33 – Teylingen 3-1 (2-1). 25. Zwetsloot 0-1 (pen.), 26. R. Stolwijk 1-1 (pen.), 33. R. Stolwijk 2-1 (pen.), 66.  F. Stolwijk 3-1.

Bijz.: 38. Stolwijk (RVC) mist penalty, 38. Vooijs rood (2x geel).

Teylingen: Kharboutli, Dofferhoff, Vooijs, Van den Nouland, Heemskerk, Dolieslager, Van der Vlugt, Van Wijk (75. Acimovic), Witkamp (55. Ritzen), Zwetsloot (46. Prange), De Ridder.