Laurens Mouter beschreef TOGB deze week als de ‘absolute topkandidaat voor het kampioenschap’. Na 90 minuten voetbal in Berkel en Rodenrijs kon men concluderen dat deze woorden volledig op waarheid berust waren. TOGB, dat vorige week verloor van Delft, liet in de eerste helft een masterclass aan positiespel zien waar Teylingen slechts een figurantenrol in speelde.

Dat het uiteindelijk ‘slechts’ 3-2 werd, mocht een wonder heten. Een combinatie van een niet scherpe afronding én goed keeperswerk van doelman Wessel Zonjee zorgden ervoor dat Teylingen lang hoop mocht houden op een punt.

Terugspeelbal
In de allereerste minuut ging het al bijna mis voor de Sassenheimers. Een verkeerd begrepen terugspeelbal werd net niet afgestraft door de spits van TOGB. In totaal wist de thuisploeg drie keer het houtwerk te raken. Daarnaast beschikt TOGB over een Eerste Klasse-waardig middenveld met veel beweging zonder bal en een sterk aanspeelpunt voorin. Teylingen was overal een stap te laat in de eerste helft, maar met horten en stoten werd de rust zonder kleerscheuren behaald: 0-0.

In de tweede helft stond er een beter Teylingen in het veld. Meer durf, meer initiatief en wat mogelijkheden. Net toen de wedstrijd meer naar een evenwicht leek te gaan was het de thuisploeg die middels een schitterende volley op 1-0 kwam. Twintig minuten voor tijd werd de marge ’twee’ na slap verdedigend werk en hiermee leek de wedstrijd beslist.

Statistieken
Een kwartier voor tijd werd Tom van der Vlugt diep gestuurd en kon hij eerder aan de bal komen dan de uitgekomen keeper. Voor een leeg doel wist hij knap raak te schieten (2-1). In de 80e minuut besliste TOGB de wedstrijd na een kopbal. De schitterende 3-2 van Jaap Zwetsloot (kopbal, na een mooie voorzet van Dorus van der Voort) was voor de statistieken.

Een terechte nederlaag voor Teylingen tegen een zeer goed TOGB. Aanstaande zondag speelt Teylingen uit bij Wippolder.

TOGB – Teylingen 3-2 (0-0)
56. TOGB 1-0,  69. TOGB 2-0 75. T. van der Vlugt 2-1, 80. TOGB 3-1, 90+2. J. Zwetsloot 3-2

Teylingen:  Zonjee, Stol, Jongen, J. Verwer (77. Vincenten), Van der Krogt, Dolieslager, M. van der Vlugt (46. Van den Wijngaard), D. Zwetsloot, T. van der Vlugt, Safi (57. J. Zwetsloot), Van der Voort.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer