,,Het is moeilijk om een makkelijke tegenstander slecht voetbal te laten spelen”, waren de Cruijffiaanse woorden van inschuivende verdediger George Hulsbosch na afloop van het zure gelijkspel (2-2) tegen DONK. Teylingen morste onnodig punten tegen de hekkensluiter en vergat zo te stijgen op de ranglijst in de Tweede Klasse C.

Teylingen begon, na de verloren derby tegen Foreholte, wederom in een 4-4-2 formatie. De Sassenheimers startten vrij aardig aan de confrontatie, zonder daarbij grote kansen te creëren. Het veldspel was naar behoren, alleen waren de voorwaartse passes onzorgvuldig. Om deze reden konden de gasten eenvoudig op de been blijven.

Onfortuinlijk
In de 37e minuut ging middenvelder Jaap Zwetsloot een combinatie aan met Sepehr Safi. Eerstgenoemde kreeg de bal terug, maar kwam net een teenlengte tekort om succesvol af te ronden. Direct in de tegenstoot lag de bal er aan de andere kant in. Op de achterlijn nota bene kon de DONK-spits proberen te schieten. Middels het been van rechtervleugelverdediger Thomas Stol verdween de bal achter de verbouwereerde Teylingen-doelman Wessel Zonjee.

teylingen-donk1

Na de rust ging Teylingen over naar het systeem met drie spitsen en dat sorteerde vrijwel direct het juiste effect. Een voorzet van Safi belandde op het hoofd van spits Tom van der Vlugt en die kopte goed raak: 1-1. Er volgden kansen van Mark van der Vlugt (schot net naast) en Dorus van der Voort (schot in verre hoek op de keeper). De 2-1 kon niet uitblijven en dus viel deze ook. Het was ditmaal Van der Voort met een voorzet vanaf links op het hoofd van Hulsbosch en hij knikte prima binnen:2-1.

‘Duur puntenverlies’
In de fase na deze goal had Teylingen de wedstrijd moeten beslissen. Met name de kans van Safi (ongecontroleerd schot hoog over) had de nekslag voor de Goudse ploeg moeten zijn. Kort voor tijd kwam DONK toch aan het onverwachte punt. Zwak verdedigen achterin zorgde ervoor dat invaller Wouter Lubken voor open doel raak kon schieten. In de absolute slotfase volgde er nog één kans op de volle buit. Het schot van Tom van der Vlugt op de vuisten van de sluitpost van DONK trof geen doel.

,,Dit is duur puntverlies. De eerste helft was niet goed, maar de tweede helft een stuk beter. Na de 2-1 moeten we uitlopen naar drie of meer goals en dat laten we na. Ongelofelijk dat we dan nog die 2-2 om de oren krijgen”, aldus Hulsbosch die zelf kon terugkijken op een prima wedstrijd.

teylingen-donk2

Teylingen had qua veldspel een redelijk goede wedstrijd achter de rug, maar de eindpass was slordig en ook de afronding bij grote kansen was niet resoluut genoeg. Dit zorgt ervoor dat de ploeg van Laurens Mouter moet oppassen om niet in de gevarenzone terecht te komen, zeker gezien het resterende programma tot de winterstop met Den Hoorn, ROAC en DOSR.

Het gat naar een pd-plek is slechts drie punten, aan de andere kant zorgen zes tot negen punten in deze wedstrijden voor een knappe subtop-plek in december. Veel hangt dus af van deze belangrijke drieluik om met een goed gevoel het vliegtuig in te stappen richting Benidorm begin januari.

Teylingen – DONK 2-2 (0-1). 38. e.d Stol 0-1, 47. T. van der Vlugt 1-1,  62. Hulsbosch 2-1, 85. Lubken 2-2.

Teylingen: Zonjee, Stol, Dolieslager, Hulsbosch, M. van der Krogt, J. Zwetsloot, M. van der Vlugt, T. van der Vlugt, D. Zwetsloot (86. Assendelft), Safi, Van der Voort.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)