In een wedstrijd waarin Teylingen de onderliggende partij was, heeft de ploeg van Marc van Wonderen met 1-3 verloren van dé titelkandidaat in de Tweede Klasse C: TAC’90 uit Den Haag. Kort voor rust openden de bezoekers de score, twintig minuten voor tijd kwam Teylingen vanuit het niets op gelijke hoogte. In de slotfase van het duel drukte Tac’90 het kwaliteitsverschil uit in de score.

Beide ploegen hadden voorafgaand deze wedstrijd nog niet verloren. Waar TAC’90 al twee keer genoegen moesten nemen met een gelijkspel, moesten de Sassenheimers dit zelfs al driemaal toestaan. Vanaf het begin was duidelijk dat de ploeg uit Den Haag de ploeg was die het spel zou gaan maken.

Spelbeeld
Teylingen werd dan ook terug gedrongen. De rust leek zonder schade gehaald te worden, mede dankzij twee goede ingrepen van Tarek Kharboutli. Kort voor de rust was het Umit Bektas met een verdekt en hard schot in de hoek die alsnog raak schoot.

Na de rust ontspon er zich hetzelfde spelbeeld, Teylingen werd terug gedrongen, TAC’90 speelde tot de zestien meter goed, maar de eindpass was onnauwkeurig. Wanneer die wel voldoende kwaliteit bezat, bracht Kharboutli telkenmale goede reddingen.

,,Ik heb er vier gescoord nu, maar ik wil er twintig hebben gemaakt eind mei.”

Vanuit het niets, halverwege de tweede helft, bracht spits Jaap Zwetsloot zijn team op 1-1. Een hoge en verre voorzet van Pascal de Ridder belandde op het hoofd van Zwetsloot en hij deponeerde de bal richting de tweede paal. Het sein voor TAC’90 om nog meer te gaan aanvallen, wat vrij snel beloond werd door Mohamed Achalhi. Hij schoot van afstand te gemakkelijk binnen. In de blessuretijd maakte diezelfde Achalhi aan alle onzekerheid een eind door de 1-3 binnen te werken.

Doelpuntenmaker Zwetsloot kon uiteindelijk wel leven met de nederlaag: ,,We waren de mindere ploeg en hebben dik terecht verloren. Uit het niets maakten wij de 1-1 en zij kregen voldoende kansen op meer doelpunten. Het was dan ook wachten op de 0-2 en later na de 1-1, op de 1-2.”

,,Die kwam er ook en zodoende hebben wij niet veel te vertellen gehad.” Over z’n persoonlijke doelstelling is de spits duidelijk. ,,Ik heb er vier gescoord nu, maar ik wil er twintig hebben gemaakt eind mei. Dit moet mogelijk zijn in de 26 te spelen wedstrijden.”

Top vijf
Al met al is de seizoenstart van Teylingen teleurstellend te noemen met zes uit vijf. Het speelde alle vijf de keren een spannende wedstrijd, maar slechts eenmaal werd er daadwerkelijk gewonnen. De komende weken staan DOSR (uit) en Foreholte (thuis) op het programma. Bij zes punten staan de Sassenheimers waar ze willen en horen te staan: stevig in de top vijf.

Teylingen – TAC’90 1-3 (0-1) 45. Bektas 0-1. 66. Zwetsloot 1-1, 74. Achalhi 1-2, 90+3. Achalhi 1-3

Teylingen: Kharboutli, Vooijs, Van den Nouland, Heemskerk, Acimovic (83. Safi), Van Wijk, Van der Vlugt (72. Rodenburg), Dofferhoff, De Louw (72. Ritzen), Zwetsloot, De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Mulder: ,,Iedereen had zich onze start anders voorgesteld”‘

Interview met Jaap Zwetsloot na Teylingen – TAC’90
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk2-3ODIN'59
FC Lisse2-0SJC
RKAV Volendam2-1Ter Leede
Achilles Veen2-4FC Rijnvogels
Valken '682-1DoCoS
Van Nispen (zat.)1-1Blauw-Zwart
VVSB (zat.)1-0Nieuwkoop
Pancratius3-5Kagia
Kozakken Boys2-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-1SteDoCo
VVSB1-3Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda