,,Het is niet te geloven dat we hier niet gewonnen hebben”, waren de veelzeggende woorden van linksback Thomas Stol. ,,De eerste helft speelden we prima, we hadden de volledige controle en Wippolder kwam er nauwelijks aan te pas. Zij hanteerden de lange bal, die wij gemakkelijk op wisten te vangen en wij voetbalden goed.”

Geen woord aan gelogen. Dat Teylingen deze wedstrijd verloor is ronduit bizar te noemen. Een magnifieke 0-1 van Sepehr Safi, na een goede voorbereidende actie van Dirk Zwetsloot, bracht Teylingen in een zetel. Zeker toen Dorus van de Voort op slag van rust de 0-2 binnen schoot. Een verdiende voorsprong bij rust. Er leek helemaal niets aan de hand voor de Sassenheimers. Wippolder stelde hier een mooie omhaal en een kopbal, beide in de handen van doelman Wessel Zonjee, tegenover.

Middenveld
,,De tweede helft ging Raymond Dolieslager in de achterste linie lopen, waardoor we in mijn optiek te kort kwamen op het middenveld”, vond Stol. ,,Kort na rust hadden we een penalty moeten krijgen. Jaap Zwetsloot wordt keihard onderuit gekegeld en de scheidsrechter durft gewoon niet op te treden. Dan wordt het 0-3 en loop je daarna uit naar 0-7. De leidsman had een dramatische dag vandaag”, aldus Stol.

In die tweede helft waren er ook nog kansen voor Tom van der Vlugt en Safi. Uit het niets kwam Wippolder terug in de wedstrijd. Een afgeslagen bal werd binnengewerkt door Tristan Croes. Jaap Zwetsloot kon en moest hierna de wedstrijd beslissen, maar de 1-3 was niet aan hem besteed. In de tegenstoot werd het gelijk. In de rebound maakte Sven Paternot de 2-2.

Open doel
Van der Voort schoot in de fase hierna op de keeper na een pass van Dirk Zwetsloot en ook weer in deze tegenstoot scoorde Wippolder. Uit een ingooi (!) kopte invaller Rob Neuteboom de 3-2 binnen. Wat volgde was een schitterende één-twee tussen Van der Vlugt en Safi. Laatstgenoemde schoot de bal voor open doel op nog geen meter naast de goal. Toen wist Teylingen wel hoe laat het was: als je de kansen zelf niet maakt…

In de slotfase scoorde Neuteboom met een hakbal zijn tweede van de middag en liet hij Teylingen met een ontzettend zuur en wrang gevoel achter. Zo ook bij Stol. ,,Natuurlijk moeten we eerst naar onszelf kijken. We laten het zelf liggen met al die kansen die we om zeep helpen. We hadden deze pot gewoon ruim moeten winnen op basis van de eerste zestig minuten. Wippolder is geen wonderploeg en dat maakt het extra vervelend”, eindigde de Warmonder zijn relaas.

Teylingen staat met drie punten uit drie wedstrijden te laag voor het spel wat er laten zien is in de eerste wedstrijden. Aanstaande zondag komt titelkandidaat Delft op bezoek in Sassenheim.

Wippolder – Teylingen 2-4 (0-2)
14. Safi 0-1, 43. Van der Voort 0-2, 65. Croes 1-2, 72. Paternot 2-2, 82. Notenboom 3-2, 85. Notenboom 4-2

Opstelling: Zonjee, Vincenten, Van den Wijngaard (85. H. van der Vlugt), Jongen (72. Prange), Stol, Dolieslager, J. Zwetsloot, D. Zwetsloot, T. van der Vlugt, Safi en Van der Voort.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer