Teylingen heeft een doelman gevonden voor komend seizoen: Tarek Karboutli. De keeper komt over van AFC uit Amsterdam. Karboutli verwierf een jaar geleden landelijke bekendheid vanwege zijn ingrijpende levensverhaal. 

Karboutli vluchtte enkele jaren geleden vanuit Syrië naar Europa en kwam terecht in het asielzoekerscentrum in Zaandam. Via Facebook zag hij een vrouw, Marina van Notten, voorbij komen. Hij kende haar nog vanuit het vluchtelingencentrum in Griekenland en besloot contact te leggen. De familie reageerde direct en nodigde Karboutli uit om bij hun in te trekken. Daarnaast kocht de Amsterdamse familie nieuwe voetbalkleren voor de ex-international van Syrië.

Via de de familie Van Notten kwam de doelman terecht bij een wedstrijd van Ajax tegen Heracles Almelo in de Johan Cruyff Arena. Daar ontmoette hij Bob Duis, bestuurslid technische zaken van AFC uit Amsterdam. Duis nodigde de goalie uit om mee te trainen. Uiteindelijk verbleef Karboutli anderhalf jaar lang op Sportpark Goed Genoeg.

In het komende seizoen lijkt de 31-jarige goalie niet veel aan spelen toe te komen in Amsterdam, waardoor er een andere club voor hem werd gezocht. Omdat de nieuwe trainer van AFC – Ulrich Landvreugd – en de trainer van Teylingen, Marc van Wonderen, elkaar kenden uit het verleden, kwam Karboutli op de radar van de Sassenheimers.

* Voetbal in de Bollenstreek komt binnenkort met een interview met Karboutli. 

Selectie 2018 / 2019

Teylingen

Blijft: Marc van Wonderen (trainer), Mark van der Vlugt, Daan Heemskerk

Vertrekt: Tom van der Vlugt (lager elftal), George Hulsbosch (stopt), Melvin van der Krogt (stopt), Vincent Jongen (stopt)

Nieuw: Sepehr Safi (FC Boshuizen), Melle de Louw, Niels Roodenburg, Colin Dofferhoff (allen Ter Leede), Tarek Karboutli (AFC)

Foto: YouTube

Lees ook:


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)