In een wedstrijd waarin Teylingen tot de 78e minuut geen enkele kans weggaf, wist het niet verder te komen dan 1-1 op bezoek bij koploper HVV uit Den Haag. Al na vier minuten was het spits Jaap Zwetsloot met de vroege 0-1, twaalf minuten voor tijd schoot naamgenoot Jaap Donker de gelijkmaker binnen.

Al na dertien (!) seconden kreeg Zwetsloot de kans op 0-1, maar zijn schot ging voorlangs. Kort hierna kopte Lasse van Wijk de bal goed door naar Zwetsloot die, geheel vrijstaand, de openingstreffer kon aantekenen. In de fase na de 0-1 had Teylingen de controle, zonder grote kansen te creëren.

Tweede bal
Met Collin Dofferhoff op het middenveld moesten de Sassenheimers, op het lastig te spelen grasveld op de Diepput, knokken voor de meters. Dat lukte alleraardigst. Goed voetbal spelen was op het natuurgrasveld amper mogelijk. Dat verklaarde waarschijnlijk waarom Teylingen snel vanuit de ‘tweede bal’ speelde.

,,Er zat meer in vandaag, met de kansen van Jaap en die van mijzelf één keer. Al met al dus een bitter gevoel.”

Na de rust bleef de controle zichtbaar, ditmaal gepaard mét kansen. Zwetsloot schoot een keer te wild over, even later kon hij Melle de Louw vrijzetten voor de goal, maar zijn pass was te ver naar buiten en nog een keer was het Zwetsloot met een knappe volley in het zijnet, zonder succes.

Jelle Vooijs probeert de bal van z’n directe tegenstander af te snoepen

De 0-2 viel niet, maar de 1-1 wel. Vanuit het niets. Een vrije trap net over de middenlijn werd ‘erin gepompt’ en de afvallende bal werd erin geschoten door Donker. In de slotfase ging het spel op en neer met enkele mogelijkheden voor beide teams, zonder eindwinnaar.

Bitter
Er zat uiteindelijk meer in voor Teylingen. De teamspirit was erg goed, maar de wedstrijd ‘dood maken’ was een ander verhaal. Teylingen is nog altijd ongeslagen met één gewonnen wedstrijd en drie gelijke spelen. Volgende week spelen de Sassenheimers thuis tegen titelkandidaat TAC’90.

,,Verder moet ik leren dit soort vechtwedstrijden te spelen.”

Vleugelaanvaller De Louw had gemengde gevoelens na afloop. ,,Het was een hele zware wedstrijd waarin we moesten knokken op een zwaar veld. We speelden veel de lange bal en vanuit de tweede bal wilden wij gevaarlijk worden. Er zat meer in vandaag, met de kansen van Jaap en die van mijzelf één keer. Al met al dus een bitter gevoel.”

Mentaliteit
Over z’n eigen rol is De Louw duidelijk. ,,Ik krijg veel vertrouwen van de trainer, wat lekker is. Verder moet ik leren dit soort vechtwedstrijden te spelen. We hebben een goede mentaliteit in het team, raken steeds meer op elkaar ingespeeld en dan zullen we meer gaan winnen.”

HVV – Teylingen 1-1 (0-1)
4. Zwetsloot 0-1, 78. Donker 1-1

Teylingen: Kharboutli, Vooijs, Van den Nouland, Heemskerk, Acimovic (85. Seegers), Rodenburg, Van Wijk, Dofferhoff (72. Witkamp), Ritzen (56. de Ridder), Zwetsloot, De Louw

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer

Lees ook: ‘Foreholte viert ‘gestolen punt’ als overwinning: ,,Gaan nog even Cheers! in”‘

Interview met Melle de Louw
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 24 nov.
GVVV14.30VVSB
Jong FC Groningen14.30Noordwijk
FC Lisse14.30Eemdijk
SC Feyenoord14.30Ter Leede
Swift14.30FC Rijnvogels
Te Werve14.30Valken '68
Zwammerdam14.30Van Nispen (zat.)
Blauw-Zwart14.30VVSB (zat.)
Stormvogels VVIJ14.30Kagia
Quick Boys15.00Achilles '29
FC Lienden15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Scheveningen
SJC18.00Hoek
Zo. 25 nov.
Hillegom14.00AFC '34
KDO14.00Foreholte
RVC '3314.00Teylingen
Graaf Willem II/VAC14.00Van Nispen (zon.)
Alphen14.00Warmunda