In een spannende wedstrijd heeft Teylingen net niet weten te winnen in Rijpwetering. Na 90 minuten stond er een 1-1 op het scorebord, een uitslag waar beide ploegen ‘periode technisch’ gezien niets aan hebben. Voor de rust was het Tom van der Vlugt die Teylingen op voorsprong bracht, kort na rust maakte Loek van der Star gelijk. In de slotfase waren de beste kansen voor Teylingen, met name Sam Witkamp had zich onsterfelijk kunnen maken. Zijn misplaatste stift belandde in de handen van de keeper.

Teylingen speelde gisteren in een sterk gewijzigde formatie. Jaap Zwetsloot is op skivakantie en dat gemis voelt groot, hij is de maker van 20 goals in de competitie (Teylingen maakte er 34 voorafgaand deze wedstrijd). Lasse van Wijk en Pascal de Ridder, die de ambitie hebben uitgesproken Teylingen naar de eerste klasse te willen helpen, kozen voor een weekendje Madrid. Rik Prange, Melle de Louw en Tom van der Vlugt kwamen in hun plaats. Van der Vlugt werd deze week gebeld door Marc van Wonderen of hij een eenmalige terugkeer voor deze belangrijke wedstrijd zag zitten. Van der Vlugt hierover: ,,Ik heb een goede band met Marc en wilde graag voor deze wedstrijd mijn steentje bijdragen. Ik denk dat dit aardig gelukt is met m’n goal.”

ROAC speelde opportunistisch met vroege voorzetten vanaf de zijkant het zestienmetergebied in. Dit leverde veel gevaar op, maar geen grote kansen. Na een goede voorzet van Collin Dofferhoff kon Van der Vlugt als een echte spits bij de eerste paal binnenwerken.

Sam Witkamp in duel met ROAC-aanvoerder Freek Heemskerk.

Na de rust was de score alweer snel in evenwicht, want Van der Star kon gemakkelijk wegdraaien bij Daan Heemskerk. In de fase hierna stiftte Van der Vlugt de bal op de lat, schoot Prange ziedend hard op de lat en ging Witkamp drie minuten voor tijd één-op-één met de keeper. Hij stiftte de bal in plaats van hem naast de doelman te schieten.