Mark van der Vlugt luidde vorige week de noodklok na een beschamend optreden tegen ASC. Indien Teylingen kampioen wil worden, moest het anders, zo betoogde de spelmaker. Tegen UDO voegden de Sassenheimers de daad bij het woord. Er werd niet alleen overtuigend met 5-0 gewonnen, maar het veldspel was ook prima.

,,Eindelijk eens een klinkende overwinning”, stelde een opgeluchte Jeroen Verwer. ,,We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en ik vond UDO tegenvallen. En dan te bedenken dat ze met twaalf man speelden vandaag”, refererend aan de man met de vlag.

Klantenbinding
Teylingen deed tegen UDO aan klantenbinding. Het speelde fris voetbal en creëerde mogelijkheden genoeg op de openingstreffer tegen de kwaliteitsarme Oegstgeestenaren. Na een klein halfuur benutte Dirk Zwetsloot een penalty, nadat Miro Acimovic was neergehaald in de ’16’.

In de fase voor en na de 1-0 werd UDO tweemaal gevaarlijk. Het zouden de enige twee wapenfeiten blijken. Allereerst schoot de spits hard van afstand op doelman Zonjee en na de openingstreffer kopte diezelfde aanvaller op de lat na een goede voorzet. Nog voor de rust schoot Dolieslager op mooie wijze over de (te) ver voor zijn doel staande keeper van UDO: 2-0. In de tweede helft werd de score verder opgevoerd dankzij een mooi afstandsschot van Mark van der Vlugt, een intikker van spits Acimovic en een kopbal van invaller Langeveld: 5-0.

,,We lieten vandaag eindelijk eens zien dat we beter zijn dan veel andere ploegen. Er komen lastige wedstrijden aan voor ons de komende weken, dus is dit lekker voor het vertrouwen. Volgende week uit bij SJZ, waar we het altijd moeilijk hebben. Als we zo spelen als vandaag verwacht ik dat we daar kunnen winnen”, besloot Verwer.

Tekst: Koen van der Vlugt