"banner

„Ik ben echt een diesel aan het worden’’, zei Maik van Zanten nog maar eens over zichzelf. Maar het leek wel alsof de aanvaller van Hillegom dat vermogen over de hele ploeg trok. Tegen Teylingen sloegen de Hillegommers -wederom- toe in de tweede helft en dat was niet voor de eerste keer dit seizoen.  Na een 0-1-achterstand werd het uiteindelijk 5-1 voor de thuisploeg. De sfeervolle avondwedstrijd van de twee zondagploegen was daarom in meerdere opzichten een succes voor het elftal van Ron Bouman.

„Het leek wel alsof het eerste doelpunt een signaal voor ons was’’, keek Tom Tebbens terug op die fase van de wedstrijd. „Daarna stond het op de een of andere manier wel op scherp. We moesten er niet voor het eerst dit seizoen echt even in komen. Vandaag was ik blijkbaar nodig om de eerste goal te maken’’, grapte Tebbens over zijn eigen doelpunt.

Sluwe vos
Aan de andere kant waren er bij Teylingen alleen maar beteuterde gezichten te zien en dat was te begrijpen. Het elftal van Martijn Lagendijk deed lange tijd goed mee in de derby. Na een afwachtend begin, namen de Sassenheimers al snel het initiatief over en waren ze de betere ploeg. Dat overkomt de rood-zwarten de laatste weken vaker.

„We krijgen weer de complimenten over het spel, maar weten weer niet te winnen’’

„We krijgen weer de complimenten over het spel, maar weten weer niet te winnen’’, baalde Lagendijk. „De mensen die hier niet geweest zijn zullen denken dat we weggespeeld zijn, maar wij waren tot de zeventigste minuut gelijkwaardig aan Hillegom en kregen ook de betere kansen.’’

Gezien de verhoudingen op het veld zou een gelijkspel ook zeker een terechte afspiegeling zijn geweest van de wedstrijd. Maar telkens als de tegenstander denkt dat er wat te halen valt, slaat Hillegom toe. Als een sluwe vos „Wij weten dat als we achterin de pot dichthouden dat ze voorin altijd wel een goal maken’’, zei Tebbens over de rust die er in het team heerst. „Wij raken niet zo snel in paniek. We spelen elke week met dezelfde spelers en daardoor zijn er ook veel vastigheden waar we op terug kunnen vallen.’’

De zaterdagderby werd goed bezocht

Het eerste bedrijf was wat gezapig, maar dat kwam vooral omdat Teylingen het veld goed compact hield en daardoor waren de ruimtes om te voetballen erg klein. Het elftal van Lagendijk had enkele goede kansen op de 0-1, maar wist nog niet tot scoren te komen. In de tweede helft was het allemaal veel levendiger en kreeg Teylingen waar het recht op had: een voorsprong via een eigen doelpunt van Tebbens. Daarna was het al snel gelijk door een doelpunt uit de kluts van Van Zanten.

Geflatteerde uitslag
De Sassenheimers waren echter nog niet van slag en kregen nog een paar goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Maar het was Hillegom dat aan de andere kant wel toesloeg via Jeroen Dedel. Daarna was het verzet van de rood-zwarten gebroken en liep de thuisploeg via doelpunten van Niels van Veen en tweemaal Menno van Gurp uit naar een 5-1 overwinning.

„Nu weten we hoe we willen voetballen en doen het met zijn allen’’

„De 2-1 viel net even te snel’’, zag Lagendijk. „Daarna kwamen we alle tegenslagen niet meer te boven en liepen ze over ons heen. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen DOSR is voor ons wel belangrijk. Ik hoop dat die jongens een keer worden beloond, want ze werken er allemaal keihard voor.’’

Bij koploper Hillegom zijn ze vooral blij dat iedereen één gedachte heeft over het voetbal. Iets wat vorig seizoen nog weleens anders was. „Vorig jaar hinkten we vaak op twee gedachten. Nu weten we hoe we willen voetballen en doen het met zijn allen. Dat is het belangrijkste’’, was Tebbens tevreden.

Hillegom – Teylingen 5-1 (0-0) 54. Tebbens (eigen doelpunt) 0-1, 58. Van Zanten 1-1, 69. Dedel 2-1, 73. Van Veen 3-1, 76. Van Gurp 4-1, 82. Van Gurp 5-1.

Hillegom: Hogervorst, Van Dongen (84. Van den Berg), Tebbens, De Jong, Haagmans, Pijpers, Van Gurp, Dedel, Van Zanten (88. Arendse), Van Veen, Ryan

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Driessen (74. El Kourami), Dofferhof, Hoogkamer, Roodenburg, Van der Zon (84. Mansour Baker), De Ridder, Safi (66. Witkamp), Gorter