In een wedstrijd waarin Teylingen op helemaal niets recht had, wist het wederom in de ‘dying seconds’ een punt te pakken. Op bezoek bij KDO in de Kwakel speelden de Sassenheimers hondsberoerd en het mag een wonder heten dat Teylingen hier ‘een resultaat’ aan overgehouden heeft. Met grote dank aan sluitpost Tarek Kharboutli, die als enige een dikke voldoende scoorde met een aantal fenomenale reddingen.

Op het grasveld in de Kwakel begonnen beide teams onwennig aan de wedstrijd: heel veel onnodige fouten in de eerste fase van de opbouw. Na wat speldenprikjes van de thuisploeg kwam Teylingen, redelijk uit het niets, op een 0-1 voorsprong via een eigen doelpunt van Timo Kas.

In de fase hierna was het KDO dat de klok sloeg en keer op keer gevaarlijk werd, vaak door slordigheden van Sassenheimse kant. Kharboutli moest al enkele keren handelend optreden en de 1-1 leek niet uit te kunnen blijven. Na een oerdomme overtreding van Jelle Vooijs in het strafschopgebied kwam die gelijkmaker er ook. Bas Kok mocht aanleggen vanaf elf meter en hij faalde niet.

Pascal de Ridder probeert met een uiterste krachtsinspanning de bal aan te nemen

Na de onderbreking schoot Mark van der Vlugt een vrije trap op de paal. KDO bleef opportunistisch spelen en dat resulteerde in een aantal megakansen. Wederom was het Kharboutli met een heldenrol. Een kwartier voor tijd schoot Sven Vlasman hard van afstand raak en leek de wedstrijd gespeeld. Totdat Lasse van Wijk vanuit de tweede lijn, diep in extra tijd, hard en droog de 2-2 binnen knalde.

Teylingen heeft geen moment goed gevoetbald en dat is zonde. Wanneer de opbouw in de eerste fase al onzorgvuldig is, wordt positiespel spelen een groot probleem en dat verklaart direct waarom Teylingen niet tot voetballen kwam. Twee punten uit twee wedstrijden is een valse start en volgende week, thuis tegen Altior, zal er gewonnen moeten worden.

Middenvelder Van der Vlugt sprak duidelijke woorden na afloop: ,,Het veldspel was dramatisch van onze kant. We geven zeer knullig de goals weg, maar uiteindelijk mogen we blij zijn dat we nog een punt gepakt hebben. Dit is echt dankzij Tarek die als enige een voldoende scoorde. Helaas een valse start van de competitie, zeker wat betreft het niveau. De beker was goed, maar nu in de competitie spelen we twee keer slecht. Volgende week zal het spel beter moeten en hebben wij de drie punten hard nodig om erbij te blijven.”

KDO – Teylingen 2-2 14. Kas (e.d.) 0-1,  38. Kok (pen.) 1-1,  73. Vlasman 2-1, 90+4. Van Wijk 2-2

Teylingen: Kharboutli, Dofferhoff (75. De Louw), Vooijs, Van den Nouland, Acimovic (64. Heemskerk), Rodenburg, Van der Vlugt, Van Wijk, Ritzen, Zwetsloot, Prange (46. De Ridder)

Tekst: Koen van der Vlugt.

Foto’s: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen