Teylingen is de nacompetitie goed gestart. De Sassenheimers wonnen met 1-4 bij derdeklasser Full Speed. Bij rust bleek dat er nogal een verschil zit tussen de onderkant van de Tweede Klasse en de middenmoot van de Derde Klasse. De thuisploeg uit Delft werd in het afgelopen seizoen zesde in hun competitie. Het kwaliteitsverschil op het veld was enorm en dat is een compliment naar de Sassenheimers toe.

Zonder heel groots te spelen rondde Teylingen het nog in het eerste bedrijf af. Na zeven minuten plantte Mark van der Vlugt een korte corner op het hoofd van Jaap Zwetsloot. Hij kopte raak.

In de 27e minuut was het George Hulsbosch die, net als vorige week, scoorde. In het strafschopgebied lobde hij de bal over de Delftse sluitpost heen. Nog voor de rust draaide spits Tom van der Vlugt weg van z’n directe tegenstander en schoot als een echte ‘numero negen’ binnen. Teylingen zat in een zetel.

In de rust mocht Van der Vlugt gaan douchen, zijn vervanger was Sepehr Safi. De honger van Teylingen bleek niet gestild. Het was Jaap Zwetsloot die de mooiste aanval van de middag kort na rust verzilverde. Mark van der Vlugt draaide op karakteristieke wijze weg op het middenveld en speelde Dirk Zwetsloot vrij. Met een beetje geluk kwam de bal bij broertje Jaap terecht en hij rondde goed af.

,,Het was een makkie vandaag, we waren veel beter en het had 0-7 moeten zijn.”

Dorus van der Voort kwam vervolgens voor Jaap Zwetsloot en in het laatste half uur kreeg Teylingen nog legio kansen. De afronding was echter zo beroerd dat de score beperkt bleef, vanuit het oogpunt bezien van de thuisploeg. Safi had er twee kunnen maken, en de andere invaller, Van der Voort, zelfs vier. Laatstgenoemde viel goed in, was bedrijvig en z’n schot op de paal mocht er zijn. Maar de vleugelaanvaller miste ook een kans voor open doel. De bal op vijf meter van het doel belandde op de A4.

Ramon van Beek, de derde invaller, maakte z’n rentree na twee jaar afwezigheid in de selectie. Op ongelukkige wijze kwam kort voor tijd een vrije trap tegen z’n hoofd aan. De bal belandde via Van Beek in eigen goal.

Finaleronde
Ondanks alle gemiste kansen en de late tegengoal verschafte Teylingen zichzelf een prima uitgangspositie voor de return van donderdag. Zelfs een kleine nederlaag brengt de ploeg van Marc van Wonderen in de tweede ronde tegen Aalsmeer of ODB.

In de tweede ronde zijn er acht ploegen over, waarvan er uiteindelijk zeven zich plaatsen voor de Tweede Klasse. Kortom, Teylingen is er bijna, vindt ook Tom van der Vlugt: ,,Het was een makkie vandaag. We waren veel beter en het had eigenlijk 0-7 moeten zijn. Full Speed is een matige tegenstander en thuis kunnen we het afmaken. Zelf doe ik waarschijnlijk niet mee, omdat ik nog wat last heb van een blessure. Zo kan ik mij richten op zondag, als we hopelijk tegen Aalsmeer gaan uitkomen.”

Full Speed – Teylingen 1-4 (0-3)  7. Jaap Zwetsloot 0-1,  27. Hulsbosch 0-2, 43. Tom van der Vlugt 0-3, 50. Jaap Zwetsloot 0-4, 88. Van Beek (e.d.) 1-4

Teylingen: Zonjee, R. van der Krogt, Dolieslager, Van den Nouland, M. van der Krogt, Jongen, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot (76. van Beek), Hulsbosch, T. van der Vlugt (46. Safi) en J. Zwetsloot (64. van der Voort)

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer