Na de mokerslag van vorige week, het verlies bij ROAC na een 0-3-voorsprong, moest Teylingen zich zien te herpakken tegen laagvlieger DOSR. Dat lukte slechts ten dele. Het werd 2-2. Positief was dat de Sassenheimers ditmaal terugkwamen van een achterstand.

Teylingen begon dramatisch aan de wedstrijd en stond na een kwartier met 0-2 achter. In de tiende minuut werd een gevaarlijke voorzet vanaf de linkerkant van DOSR ongelukkig in eigen doel verwerkt door middenvelder Dirk Zwetsloot. Kort hierna verdedigde Mark van der Vlugt op een verkeerde manier uit in zijn eigen zestien en deze fout werd genadeloos afgestraft door spits Jordi van Klink: 0-2.

Herstel
Teylingen wist zich snel te revancheren via een schitterende aansluitingstreffer. Een combinatie tussen Tom van der Vlugt, Sepehr Safi en Jaap Zwetsloot werd door laatstgenoemde goed onder de keeper geschoven: 1-2. Kort voor rust kreeg Tom van der Vlugt een kans op de gelijkmaker. Hij schoot echter voorlangs.

Tom van der Vlugt kwam ondanks een aantal goede kansen niet tot scoren

Aan het begin van de tweede helft liet Teylingen met aanvallend spel zien dat het niets minder dan de overwinning wilde. De Sassenheimers schakelden van het spelen met twee aanvallers naar een driespitsensysteem. DOSR hanteerde snel de lange bal, Teylingen probeerde het met verzorgd voetbal. Het ene moment ging dat mis, waardoor DOSR er snel uit kon komen. Het andere moment verliep dit heel behoorlijk, resulterend in goede mogelijkheden voor George Hulsbosch (schot naast), Jaap Zwetsloot (schot naast) en Vincent Jongen (schot over).

Volop kansen
De ingevallen Dorus van der Voort bracht beide ploegen in evenwicht. Hij kopte de bal na een voorzet vanaf de rechterkant goed binnen: 2-2. Vervolgens was het de thuisploeg die maar liefst vier kansen kreeg op de volle buit. Jaap Zwetsloot (bal net naast), Van der Voort (volley naast), Tom van der Vlugt (kopbal in handen keeper) en een goede redding in de laatste minuut na een strakke voorzet van laatstgenoemde brachten Teylingen weer geen driepunter.

Jaap Zwetsloot tekende voor de 1-2

Omdat Wessel Zonjee een wedstrijd schorsing uit moest zitten, stond tweede keeper Steven Hartevelt onder de lat. De verdienstelijk spelende reservegoalie over de wedstrijd: ,,We stonden al snel met 0-2 achter door persoonlijke fouten en het niet scherp beginnen aan de wedstrijd. Gelukkig kon ik mij onderscheiden door de 0-3 te voorkomen. Daarna maakten we een geweldige 1-2. In de tweede helft speelden we beter, met meer druk vooruit. Na de 2-2 verdienden we eigenlijk de 3-2, maar helaas gingen de vele kansen er niet in”, aldus de stand-in van Zonjee.

Positief is dat Teylingen na de snelle 0-2 nog een resultaat wist te boeken, maar eigenlijk hadden er drie punten gepakt moeten worden. Met een elfde plaats op de ranglijst gaan de Sassenheimers de winterstop in. Te denken geeft dat Teylingen de meeste tegengoals heeft geïncasseerd en samen met Donk ook de meeste nederlagen heeft geleden. In positief opzicht vallen het hoge aantal gemaakte goals op. Op 29 januari hervat Teylingen de competitie op bezoek bij RKDEO.

Teylingen – DOSR 2-2 (1-2). 10. D. Zwetsloot 0-1 (eigen doelpunt), 13. Van Klink 0-2, 18. J. Zwetsloot 1-2, 68. Van der Voort 2-2

Teylingen: Hartevelt, R. van der Krogt, Jongen, Dolieslager, M. van der Krogt; Hulsbosch, J. Zwetsloot, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot (46. Van der Voort); T. van der Vlugt en Safi (83. Hielkema)

Tekst: Koen van der Vlugt