Teylingen zit in een bijzondere tweede ronde van de nacompetitie. De ploeg uit Sassenheim moet met zeven andere teams evenzovele tickets voor de Tweede Klasse verdelen. Beter gesteld: van de acht teams valt er maar één af richting de Derde Klasse. Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd van de tweede ronde. Uit bij het Haagse ODB werd met 0-0 gelijkgespeeld. Op tweede pinksterdag wacht de return.

,,Het is een bijzondere opzet’’, vindt ook trainer Marc van Wonderen. ,,Deze week speelden we in acht dagen tijd drie wedstrijden. En nu moeten we een week wachten voordat we weer aan de bak kunnen. In West I spelen ze elke zondag een wedstrijd.”

,,De tegenstander speelde alsof ze in de Sunday League uitkwamen. Op en top lager Engels voetbal

,,Wat wel fijn is dat ik mijn team nu goed kan voorbereiden op de volgende wedstrijd’’, gaat Van Wonderen verder. ,,En dat is ook wel nodig. Als we de return tegen ODB verliezen, dan wacht ons nog een zware week. Dan moeten we drie dagen later meteen weer spelen. Dat is een wedstrijd op neutraal terrein. Als je die verliest, wacht de zondag erop de allesbeslissende wedstrijd. Dat zou in het slechtste geval drie wedstrijden in zes dagen betekenen.’’

Kick and rush
Zover wil Van Wonderen het niet laten komen. ,,Ik zei het net ook al tegen een journalist van het Leidsch Dagblad. Volgende week maandag moeten we het gewoon afronden. Op de Roodemolen hebben we een beter veld. Hier was het mede door de warmte alsof we op een groene plaat speelden. En de tegenstander speelde alsof ze in de Sunday League uitkwamen. Op en top lager Engels voetbal. Zij schieten de bal naar voren en rennen erachteraan.. Kick and rush.”

Wat Van Wonderen wel doet, is waken voor onderschatting. ,,Vandaag kregen zij (ODB) ook een paar kansen. Een aanval door het midden, een bal op de lat en een kopbal die gevaarlijk doorstuiterde. Daarvoor moeten wij oppassen. Ik ga ervoor zorgen dat mijn mannen volgende week scherp zijn en dan moet het gewoon lukken.’’

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)