Als ploegen onder Teylingen op de ranglijst niet winnen en de Sassenheimers zelf doen dit wel, kan je concluderen dat de ploeg van Marc van Wonderen geen betere zaken had kunnen doen afgelopen zondag. In een wedstrijd waarin Teylingen de overhand had, beter voetbalde en veel meer kansen kreeg won het nipt, maar verdiend met 1-0 van DOSR.

De gasten uit Roelofarendsveen draaiden, tot nu toe, een prima seizoen met een vierde plaats op de ranglijst. Teylingen kon bij winst op ‘slechts’ vier punten komen van de ploeg uit Roelofarendsveen. Met de wind in de rug koos Teylingen in eerste instantie voor de controle.

Lat
Jaap Zwetsloot en Mark van der Vlugt kregen in de beginfase een kansje op de 1-0, maar het was uiteindelijk Pascal de Ridder, op aangeven van Tom van der Vlugt, die knap uit de draai de openingsgoal voor z’n rekening nam. In de fase hierna bleef Teylingen aandringen. Dirk Zwetsloot pegelde ziedend hard op de lat. Tom van der Vlugt en De Ridder schoten net over en twee vrije trappen van Mark van der Vlugt leverden niets op.

,,DOSR is een stugge tegenstander. We zijn gelijkwaardig aan elkaar.”

In het tweede bedrijf werd een stormloop verwacht van DOSR, zeker gezien de harde wind mee, maar die bleef uit. Teylingen kwam goed uit de kleedkamer met direct een spectaculaire omhaal van Lasse van Wijk, die net naast ging. Jaap Zwetsloot kopte later nog in de handen van de keeper.

Pascal de Ridder werd met de enige goal van de wedstrijd de matchwinner tegen DOSR

DOSR werd eigenlijk één keer echt gevaarlijk met een schot vanuit de tweede lijn op keeper Pieter Witteman en via de lat uit het veld caramboleerde. Het bleef spannend, maar na 95 minuten mocht Teylingen sinds 28 januari eindelijk weer eens de handen in de lucht steken.

,,Het is jammer dat ik gewisseld werd, maar de trainer was voorzichtig met mij.”

Rechterspits Tom van der Vlugt was blij met de zege. ,,DOSR is een stugge tegenstander. We zijn gelijkwaardig aan elkaar. In de eerste helft hadden we de wind mee en we stonden goed, met name achterin. We maakten een goede 1-0 waarbij ik zelf de voorzet gaf. We hebben het daarna goed uitgespeeld, maar hadden onszelf moeten belonen voor de andere grote kansen die we haadden.

,,Het is jammer dat ik gewisseld werd, maar de trainer was voorzichtig met mij. Zeker met Alphen en HVV op het programma de komende twee weken. We kunnen weer naar boven kijken nu en dat is een lekker gevoel.”

Ranglijst
Door dit resultaat klimt Teylingen naar de 8e plaats op de ranglijst. Het gat naar de vervloekte promotie-/degradatieplekken is weer vijf punten. Het gat met de nummer vier is eveneens vijf punten. De middenmoot is groot in de Tweede Klasse. Volgende week gaan de Sassenheimers op bezoek bij nummer laatst Alphen. Die verloren zondag met 8-2 van Pancratius. In de thuiswedstrijd won Teylingen eerder dit seizoen met 4-2.

Teylingen – DOSR 1-0 (1-0) 25. De Ridder 1-0

Teylingen: Witteman, Heemskerk, Van den Nouland, B. van der Vlugt, Acimovic, Van Wijk, M. van der Vlugt (70. Hulsbosch), D. Zwetsloot, T. van der Vlugt (58. Langeveld), J. Zwetsloot, De Ridder.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘FC Lisse – De Treffers op doordeweekse avond’

Tom van der Vlugt na Teylingen – DOSR


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)