Jelle Geerlings een sfeerbepaler. De altijd vrolijke voetballer van de Voorhouters werd direct door zijn teammaten van Foreholte naar voren geschoven voor deze rubriek. In deze aflevering van ‘In the Spot(ify) light’ neemt Geerlings ons mee naar de kleedkamer van de tweedeklasser. Zijn de Voorhouters meer van het dansen? Óf wordt het toch weer ‘Planga van Cartier’?

Use me again – Tom Trago: 

,,Dit is echt een nummertje voor na de wedstrijd. Als het een beetje mooi weer is buiten dan hebben we als team wel snel de neiging om wat tafels te halen en lekker te gaan zitten. Lekker met een biertje erbij en dan meeblerren op de melodie. Dit nummer is niet specifiek voor het eerste, maar ook voor het tweede en het derde. Die zitten er meestal ook gezellig bij.”

Der alte Dessauer – Grenzland Sextett: 

,,Ik geloof dat dit nummer twee of drie seizoenen geleden er in is gekomen. Iedereen gaat dan naar de grond en na ‘de break’ moet iedereen omhoog. Deze draaien we meestal in de kantine als we hebben gewonnen. In het nummer hoor je de trompet veel, dus gebruiken we de barkrukken daar maar voor. Wie er het hardst staan te springen in de kantine? Ik denk ikzelf, Toni Arroyo en Tjeerd van der Zwaan, haha.”

Friends (With Bloodpop) – Justin Bieber: 

,,Ik moet heel eerlijk zeggen dat we een paar stiekeme fans in de selectie hebben zitten van Justin Bieber. Zijn nummers worden meestal voor de wedstrijd aangevraagd in de kleedkamer. Bas Jongbloed staat dan het hardst te zingen… Eigenlijk kan iedereen deze muziek wel waarderen, hoor. Als er maar een beetje tempo in de muziek zit.”

Keep this Party Rockin’ – Luca Debonaire:

,,Ook dit nummer luisteren we vaak voor de wedstrijd. Gewoon om lekker in de sfeer te komen. Buiten het veld gaan we ook veel met elkaar om, dus dan wordt die ook nog regelmatig aan gezet. Eigenlijk zijn we gewoon een grote vriendengroep.”

,,Op vrijdagavond doen we na de training vaak een biertje met elkaar en gaan we nog wel eens op stap met z’n allen. Ook komen we op verjaardagen en feestjes van elkaar. Tijdens de feestweek zijn we met de hele selectie ook nog even Voorhout in gegaan.”

Foreholte – Le chanson de petit (2017 Remix): klik hier

,,Het clublied! Natuurlijk mag die niet ontbreke. Hij was al een paar jaar oud. Toen is die ingezongen door wat oud-spelers van Foreholte. Vorig jaar hebben we het clublied even in een nieuw jasje gestoken en er een carnavalsnummer van gemaakt. Ook deze editie is ingezongen door spelers van de selectie. Als we hebben gewonnen zetten we deze na de wedstrijd het liefst 30 keer op.”

Archieffoto: Jeannette Dijkstra

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude