Thomas Duivenvoorden en Jasper Ketting zijn in de race voor een individuele onderscheiding. Quick Boys-trainer Duivenvoorden is genomineerd als beste trainer van West 2. Ketting – nu nog coach van HBC, maar komend seizoen werkzaam op de Krom – staat op de shortlist van genomineerden voor West 1.

In totaal worden er (per district) zes VVON Awards uitgereikt. Leden van de VVON kunnen tussen 26 april en 1 mei hun stem uitbrengen. Op vrijdag 10 mei worden vervolgens de zes winnaars bekendgemaakt. Om in aanmerking te komen voor een VVON Award dient een coach hoofdtrainer te zijn op UEFA A-niveau: Eerste Klasse of hoger.

Cupfighter
Duivenvoorden was een jaar geleden ook al genomineerd, maar toen trok Katwijk-trainer Anthony Correia aan het langste eind in West 2. De Noordwijkerhouter is zelf bezig aan een sterk eerste seizoen op Nieuw Zuid. Quick Boys was één van de revelaties van het bekertoernooi: de blauw-witten schakelden voor eigen publiek NAC en De Graafschap uit en waren in een sensationele wedstrijd ook heel dichtbij een megastunt tegen AZ. De Alkmaarders kwamen uiteindelijk na een gewonnen strafschoppenserie met de schrik vrij in eigen huis.

In de Betnations Divisie draait Quick Boys al het hele seizoen bovenin mee. De Katwijkers wonnen bovendien voor het eerst in ruim twintig jaar beide ontmoetingen met rivaal Katwijk. Naast Duivenvoorden zijn ook Leen van Steensel (Barendrecht) en Peter Wubben (Spijkenisse) genomineerd.

Drie promoties
Ketting heeft met HBC een grote opmars achter de rug. Bij zijn aanstelling speelden de Heemstedenaren nog in de Derde Klasse, maar inmiddels zijn zij in de Vierde Divisie actief. HBC pakte dit seizoen de eerste periodetitel in de competitie van Ter Leede en SJC.

Eigenlijk had Ketting al verlengd bij HBC, maar uiteindelijk kwam Katwijk bij hem uit in de zoektocht naar een nieuwe trainer en kon een clausule in zijn contract worden geactiveerd. Correia had aangegeven fulltime in het betaalde voetbal aan de slag te willen en heeft inmiddels voor twee seizoenen getekend bij ‘zijn’ Telstar.

Ketting heeft in de strijd om de trainersaward in West 1 concurrentie van Chris de Graaf (Spakenburg) en Sander Middelbeek (Ajax amateurs).

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Complimenteuze woorden van Ron Jans voor Quick Boys-trainer Duivenvoorden
Check ook: Jasper Ketting nieuwe trainer van Katwijk

POPULAIRE BERICHTEN