,,Zes punten uit twee wedstrijden, dat hadden weinig mensen verwacht’’, stelt Valken ’68-speler Thomas Paauw. De Valkenburgers wisten na de 3-2 zege op ARC ook de tweede wedstrijd tegen Nootdorp met winst af te sluiten: 1-2. Doelpunten kwamen op naam van Paauw en Jeroen Haasnoot.

,,Het is heerlijk om het seizoen zo te beginnen’’, gaat Paauw verder. ,,We spelen nu toch een niveau hoger en dan is het altijd maar afwachten hoe dat uit gaat pakken. Tot nu toe gaat het heel erg goed en moeten we op deze voet verder blijven gaan. Vorig seizoen hadden we een hele slechte start en nu het juist het tegenovergestelde. Dat is fantastisch.”

Volgens Paauw stond zijn ploeg organisatorisch heel erg goed. ,,We speelden precies zoals we dat wilden. We zakten een beetje in en als we de kans hadden om te counteren deden we dat. Dat ging erg goed. Vooral in de eerste helft hebben we heel erg weinig weggegeven en vijf minuten voor de rust kopte ik de 0-1 erin. Als je met een voorsprong de rust ingaat zit je toch wel lekkerder.”

Paauw: ,,Vlak na rust maakte Jeroen Haasnoot de 0-2 uit een vrije trap, maar vanaf dat moment vergaten we verder uit te lopen. We hadden de 0-3 en 0-4 moeten maken. Op een gegeven moment raakten we als team vermoeid en werd de aansluitingstreffer gemaakt. Het wordt toch nog spannend, maar uiteindelijk hebben we gewonnen en dat is het belangrijkste.”

Gevaarlijk

,,Verdiend gewonnen hebben we zeker’’, vertelt Paauw overtuigend. ,,Wij hebben betere en meer kansen dan Nootdorp gehad en we hielden ze ver weg van onze goal. Dat is de manier hoe we willen spelen en dit seizoen zo hoog mogelijk willen eindigen.”

Paauw wist vlak voor rust de 0-1 binnen de touwen te krijgen en dat gaf een heerlijk gevoel. ,,Ik was al eerder dichtbij met een kopbal op de lat en even later kreeg ik weer een goede bal en die ging er wel in. Een mooi scenario.”