Ter Leede en XerxesDZB schotelden het publiek op de Roodemolen een slechte, maar spannende wedstrijd voor. Al na twintig minuten werd de thuisploeg tot een tiental gereduceerd na een rode kaart voor Raydell Kewal. In de daaropvolgende zeventig minuten was de wedstrijd gelijkopgaand, maar trokken de Sassenheimers aan het kortste eind. 2-3.

De rode kaart van Kewal kon worden gezien als kantelpunt in de wedstrijd, zo oordeelde ook middenvelder Youssef Ait El Houssi. ,,We creëerden in de eerste tien minuten twee goede kansen en zaten lekker in de wedstrijd tot aan die rode kaart. Dan moet je aanvoerder en tegelijk beste speler eraf. Dat merk je als team wel.’’

El Houssi vervolgt: ,,Na die rode kaart kregen we het moeilijk. Toen kwamen ze ook nog op voorsprong door een goede vrije trap die precies in het hoekje ging. In de tweede helft begonnen we weer goed en aggresief. Waar het aan ligt dat we dan een terugval kregen weet ik niet.’’

De rode kaart van Kewal was overigens terecht. Celsius Grant was de verdediger te snel af, waarop hij aan de noodrem trok om te voorkomen dat de aanvaller één-op-één met keeper Bogdan Constantin kwam.

Taktisch plan overboord

Doordat verdediger Jelle Vooijs in de tiende minuut ook al was uitgevallen, kon Henk Wisman na een kwart wedstrijd zijn tactisch plan al overboord gooien. Daardoor kwam Ait El Houssi centraal achterin te spelen om de rust te bewaren, en moest aanvaller Mike Dam met zijn fysiek voor een steviger middenveld zorgen.

In het goede begin van de tweede helft kwam Ter Leede op gelijke hoogte. Mark van der Plas torende na een corner boven de verdediging van Xerxes uit en kopte de bal in de verre hoek. Lang kon Ter Leede niet genieten van de voorsprong. In de 59minuut kwam Xerxes op 1-2 en vlak voor tijd maakten de Rotterdammers er ook nog 1-3 van. Het doelpunt van Tom van Egmond in blessuretijd was puur voor de statistieken 2-3.

De 1-2 en 1-3 van Xerxes waren discutabel. Ait  El Houssi dacht er het zijne van: ,,Die 1-2 had zeker een luchtje van buitenspel, als het dat al niet was. De 1-3 kon ik niet goed zien, maar aan mijn medespelers en het publiek te horen moest dat ook buitenspel zijn geweest.’’

Telramen

Na de verliespartij werden op de Roodemolen de telramen erbij gepakt.  De Sassenheimers verloren vijf wedstrijden achter elkaar en zijn nog steeds niet veilig.  Ter Leede denkt aan één punt genoeg te hebben om de nacompetitie te ontlopen.

Ait El Houssi: ,,Met de schorsing van Raydell erbij is onze selectie nog krapper geworden. Maar deze groep en onze trainer kennende gaan we volgende week er gewoon weer vol tegenaan. Een punt in de laatste drie wedstrijden moet lukken.”

Of dat met Ait El Houssi centraal achterin gebeurt, weet hij niet. ,,Liever speel ik op mijn plek op het middenveld. Achterin hebben we toch iemand nodig met meer snelheid.’’

Ter Leede – XerxesDZB 2-3 (0-1). 33. Van Oosterom 0-1, 51. Van der Plas 1-1, 57. Grant 1-2, 88. Duin 1-3, 93 +1 Van Egmond 2-3

Ter Leede: Constantin; Van der Plas; Vooijs (11. Van Wijk); Kewal, Onuoha; Robertson; Steemers; Dam (83. Van Egmond); Sebrechts; Ait El Houssi; Van der Vlugt (72. Hielkema)

Tekst: Matthijs Snepvangers