Jordi Tiktak speelde op 21 september tegen VVSB al een ongelukkige wedstrijd. Het duel tegen de Noordwijkerhouters ging voor FC Lisse verloren en de 24-jarige verdediger maakte een eigen doelpunt. In dezelfde wedstrijd raakte hij ook nog eens zwaar geblesseerd aan zijn knie.

„Ik wist eigenlijk direct wel dat het mis was’’, herinnerde de van ODIN’59 overgekomen Tiktak zich. „Ik kreeg de bal aangespeeld in de hoek, maar mijn rechtervoet bleef staan en mijn knie draaide wel mee richting de kant waar ik naartoe wilde.’’

Kruisband afgescheurd
Tiktak probeerde het daarna nog wel, maar zijn knie voelde enorm instabiel aan en bij de volgende sprint die hij trok, ging hij er weer doorheen. Einde wedstrijd. Daar bleef het niet bij voor de rechtsback. Want wat zijn gevoel al zei, werd diezelfde middag nog bevestigd door teamgenoot Niels Buijs, die vorig jaar ook zijn kruisband afscheurde. 

„Ik rijd met Niels altijd heen en weer naar de club en hij herkende meteen de symptomen waar ik last van had. Ik hield nog hoop op een verrekking, maar iets in mezelf zei eigenlijk al de hele tijd dat het niet goed zat. Ik heb dinsdag een MRI-scan laten maken. De orthopeed heeft al laten weten dat hij er voor 99 procent zeker van is dat ik mijn kruisband heb afgescheurd.’’

,,Ook Richard Plug, die hiervoor vier jaar mijn trainer was bij ODIN’59, stuurde me nog een lief berichtje.”

Over anderhalve week moet de verdediger een operatie ondergaan en dan kan de revalidatieperiode voor Tiktak beginnen. Een traject van zes tot negen maanden. Naar alle waarschijnlijkheid komt hij dit seizoen dus niet meer in actie.

„Dat is flink balen natuurlijk. Ik heb heel veel mooie berichten gehad van teamgenoten, vrienden en mensen op de club. Ook Richard Plug, die hiervoor vier jaar mijn trainer was bij ODIN’59, stuurde me nog een lief berichtje. Dat deed me wel goed.’’

Jordi Tiktak eerder dit seizoen tegen Sparta Nijkerk

Bij FC Lisse kennen ze dit soort blessures inmiddels. Thierry Monteny en Koen Fokkema kregen er in een recent verleden mee te maken en in de huidige spelersgroep werd Buijs er mee geconfronteerd en ook Kevin van der Zwet is inmiddels bijna een jaar eruit met een zware knieblessure. „Normaal vroeg ik aan Kevin altijd al hoe het ging met zijn revalidatie, maar nu was ik extra nieuwsgierig.”

Sterker terugkomen
De blessure komt op een moment dat de 24-jarige speler, die werd geboren in Heerhugowaard, persoonlijk aan een goed seizoen bezig was. FC Lisse draaide als geheel nog niet op volle toeren, maar zijn start op Ter Specke was bemoedigend.

„Dan mag ik vijf à zes weken helemaal niks doen en ik houd absoluut niet van stilzitten’’

„Dat merkte ik vooral in de aanloop naar de wedstrijden toe. Zoiets is moeilijk te beschrijven. Daarnaast kreeg ik van de lokale kranten vaak een hoog cijfer en werd ik overladen door complimenten van mensen op de club.’’

De loftrompet zal de komende maanden ingeruild worden voor vragen over zijn blessure. Toch wil de ex-speler van ODIN’59 proberen om zo veel mogelijk bij FC Lisse en zijn teamgenoten te zijn. Zo krijgt hij naar eigen zeggen toch nog een beetje het groepsgevoel mee.

„Ik hoop dat ze het goed doen, maar als speler heb je toch meer vreugde als je zelf op het veld staat. De moeilijkste periode zal straks na mijn operatie zijn. Dan mag ik vijf à zes weken helemaal niks doen en ik houd absoluut niet van stilzitten. Daarna is elke vordering in mijn revalidatie extra motivatie voor mij om sterker terug te komen.’’

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: Kaabouni over klik met Van Duijn: „Zoiets voel je ontstaan”

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)