Na weken van speculeren is de kogel door de kerk. Joel Tillema speelt vanaf komend seizoen voor AFC. Zodoende komt er na vijf seizoenen een einde aan de samenwerking tussen de middenvelder en Rijnsburgse Boys. Met pijn in het hart verlaat de Hagenaar aan het einde van het seizoen de club, maar het was tijd voor een andere uitdaging. Tijd voor een nieuw avontuur. De club uit Amsterdam was de spreekwoordelijke trein waar Tillema voor zijn gevoel wel op moest springen. ,,Ik ben nu dertig jaar. Als ik nog wat anders wil in mijn carrière, dan is dit het moment.” 

Met die laatste opmerking suggereert de goaltjesdief van de Rijnsburgers dan ook wat zijn opties waren. Voetballen in Amsterdam op Sportpark Goed Genoeg of de andere optie: blijven en nog wat jaartjes spelen in het geel-zwarte shirt van ‘de Uien.’ Andere mogelijkheden zag de oud-jeugdspeler van Ajax niet.

,,Al wil ik wel even zeggen dat AFC ook een optie was geweest als Raily er niet had gezeten. We kunnen namelijk niet zeggen dat het een stap achteruit is.”

,,Ik vond het niet netjes om naar een andere Bollenstreekclub te gaan”, is hij eerlijk. ,,Ik heb het altijd goed gehad bij Rijnsburgse Boys, dus ik vond niet dat ik dat kon maken. Ik ben nu ook bezig aan mijn vijfde seizoen bij de club, dus het was voor mij blijven of nog één keer een andere uitdaging zoeken. De afgelopen tijd waren er natuurlijk onwijs veel vragen over mijn toekomst en ik heb écht de tijd genomen om er over na te denken. Ik ben nu dertig jaar. Als ik nog wat anders wil in mijn carrière, dan is dit het moment. Uiteindelijk is het AFC geworden.”

Redenen
Voor een vertrek naar Amsterdam had de oud-speler van Spakenburg en ADO Den Haag zijn redenen. Een keertje wat anders was een reden, maar er waren er nog meer. Zo was  de aanwezigheid van boezemvriend Raily Ignacio bij de roodhemden uit de Nederlandse hoofdstad ook een belangrijk argument om de overstap te maken.

,,We hebben wel een keer uitgesproken om nog een keer met elkaar te willen voetballen. Aangezien ik een aflopend contract had, kon dat nu. Al wil ik wel even zeggen dat AFC ook een optie was geweest als Raily er niet had gezeten. We kunnen namelijk niet zeggen dat het een stap achteruit is. Het is de regerend kampioen en ze hebben een hele sterke selectie.”

,,We hebben in Den Haag bijvoorbeeld een groepje gasten waarmee we in de zomer op toernooitjes voetballen. De broertjes Teijsse sluiten dan ook wel eens aan.”

,,Daarnaast ken ik nog meer jongens bij de club. Dat komt, omdat we al jaren tegen ze voetballen, maar ik ken ze ook van buiten het veld. We hebben in Den Haag bijvoorbeeld een groepje gasten waarmee we in de zomer op toernooitjes voetballen. De broertjes Teijsse sluiten dan ook wel eens aan.”

Voordat de dertiger de overstap maakt naar de hoofdstad is het eerst tijd om goed af te sluiten bij zijn huidige werkgever. Daar wil hij dan ook alles voor doen. ,,Ik wil er een mooi laatste seizoen van maken. Ik denk dat dat ook echt mogelijk is, want we hebben een goede selectie.”

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: Rijnsburgse Boys haalt aanwinst nummer drie op bij Barendrecht


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)