De bevlogenheid en passie waarmee Tim Bloemendaal (19) over Quick Boys praat, doet vermoeden alsof hij een echte Katwijker is die van jongs af aan met het blauw-witte virus werd besmet. Dat is bij de Voorhouter niet het geval, maar sinds hij na een avontuur bij Feyenoord op Nieuw Zuid neerstreek, had hij maar één doel. ,,Het is leuk om te ervaren hoe groot en mooi het is om in het eerste van Quick Boys te spelen.”

Sinds Ronald Koeman er in zijn Feyenoord-tijd mee experimenteerde en Louis van Gaal het op het WK 2014 succesvol introduceerde, is 5-3-2 ‘hot’. Althans: steeds meer trainers zijn ermee aan de slag gegaan, waaronder Jan Zoutman bij Quick Boys. Een belangrijke rol is weggelegd voor de twee vleugelverdedigers, die veel meters dienen af te leggen.

,,Joey (Ravensbergen) en ik zijn types die er graag overheen gaan en de ruimtes achter de verdediging opzoeken”, vertelt Bloemendaal, die de rechterkant voor zijn rekening neemt. Zaterdag tegen Jong FC Twente (2-0) deed hij dat met verve. Bloemendaal versierde zelfs een strafschop, waaruit Yordi Teijsse de score opende. ,,Het is een kwestie van blijven gaan. Ja, dat is zwaar, maar je ziet dat de tegenstanders er moeite mee hebben en niet weten hoe ze er op moeten anticiperen.”

Helse concurrentiestrijd
Dat Bloemendaal in zijn eerste seizoen bij de senioren meteen in de basis zou belanden, is boven verwachting. ,,Natuurlijk: je hoopt erop, maar verwacht het niet. Ik had het geluk dat twee goede backs uitgevallen zijn. Als zij fit zijn, wordt het een helse concurrentiestrijd. Maar ik kreeg mijn kans en denk dat ik die wel heb gegrepen.”

Op de korte termijn lijkt de strijd tussen Bloemendaal en Yassire Hamdani te gaan. Laatstgenoemde heeft deze week de groepstraining hervat. Kelvin Maynard sluit op zijn vroegst pas kort voor de winterstop aan. De nieuwkomer is zo’n drie tot zes maanden uitgeschakeld.

,,Zeker voor mij is het wel lekker om elke week een uitdaging te hebben.”

Bloemendaal raakt niet in paniek van de naderende rentree van Hamdani, een speler die al enkele jaren in de top van het amateurvoetbal meedraait. ,,Ik ga gewoon weer de concurrentiestrijd aan en moet het de trainer zo moeilijk mogelijk maken. Hij is degene die uiteindelijk beslist.”

Uitdaging
Een keurige en diplomatieke lezing, al kan Bloemendaal niet ontkennen dat hij lekker in zijn vel zit. ,,Het gaat prima. De mensen op de club zijn tevreden, mijn teamgenoten ook. Maar ik moet het wel blijven laten zien. Zeker voor mij is het wel lekker om elke week een uitdaging te hebben.”

Zijn eerste wedstrijden in de hoofdmacht smaken in ieder geval naar meer voor Bloemendaal, die al jaren de wens koesterde om naar Quick Boys 1 door te stromen. ,,Ik ben begonnen bij Foreholte”, gaat Bloemendaal terug in de tijd. ,,Vervolgens ben ik opgepikt door Feyenoord, samen met Nino Roffelsen. Daar heb ik 5 jaar gespeeld. Daarna ben ik aan het eind van de C-tjes naar Quick Boys gekomen. Het was het enige team uit de regio dat op het hoogste amateurniveau speelde, vandaar de keuze.”

Opvallend talentvolle vriendengroep
,,In het begin was het wel even wennen aan het amateurvoetbal, maar het is leuk. Als je ziet hoeveel toeschouwers er ook weer waren tegen Jong FC Twente, kan je niet ontkennen dat het leeft. Als jong ventje keek ik daar al naar uit. Op gegeven moment ben ik er bewuster naar toe gaan werken. Zeker vorig jaar, toen bekend werd dat ik doorgeschoven zou worden naar de A-selectie. Dan krijg je af en toe wel kriebels.”

Bloemendaal maakt overigens deel uit van een opvallende vriendengroep, een select Voorhouts gezelschap met veel talent. ,,Nino (Roffelsen), Stan (van Bladeren) en Segun (Owobowale) zijn allemaal vrienden van mij. We zijn één grote vriendenclub. Dat is erg leuk.”

Lees ook: Zoutman ziet keepersstrijd bij Quick Boys als een luxe

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)