width=

Een ploeg die net in de absolute slotfase van drie punten terug is gegaan naar één, die feliciteer je niet. Dat zou raar aanvoelen en ronduit ongepast. Met gezichten op onweer, ga je niet de horlepiep dansen op De Boekhorst. Maar hoe zouden de voetballers van VVSB zich hebben gevoeld als voetbal een jurysport was geweest? Een relatief onvoorstelbare avond geschiedde in Noordwijkerhout. VVSB – FC Lienden eindigde in 4-4.

VVSB moet beseffen dat het tegen het FC Lienden van Hans Kraaij Jr. aan klantenbinding heeft gedaan. Voor de Noordwijkerhoutse fans, de bezoekers uit de Betuwe, voor de enkele ‘objectievelingen’ langs de lijn en voor de journalisten op De Boekhorst.

Wat koop je er voor als tweededivisionist? Helemaal niks. Zeker niet wanneer Leon Broekhof bij de laatste balcontact van de wedstrijd het puntentotaal van de wedstrijd van jouw ploeg meer dan halveert. Maar laat het een tip zijn voor de Noordwijkerhouters: koester het behaalde niveau tegen FC Lieden, of misschien beter betiteld: FC Van den Meiracker.

,,Tel de open kansen van Lienden maar bij elkaar op. Dat zijn er maximaal vier, vijf geweest. Maar zij hebben Van den Meiracker.”

Het was de lange topschutter van de ploeg uit de Betuwe die Lienden alweer z’n helpende hand moest aanreiken. De spits deed waarin hij al langer één van de beste is. Daar staan, waar het moest, op de juiste momenten, met het juiste oogje voor de goal. Waar hij vorige week tegen Katwijk vooral gefrustreerd over het veld liep, toch z’n goaltje meepakte, daar oogde hij tegen VVSB gehaaid naar succes.

,,Tel de open kansen van Lienden maar bij elkaar op. Dat zijn er maximaal vier, vijf geweest. Maar zij hebben Van den Meiracker.” Met een besmuikt lachje ‘grapte’ VVSB-trainer Jack Honsbeek de zichtbare frustratie van zich af. Natuurlijk had hij als oefenmeester genoten van zijn ploeg. Ja, het niveau verdiende inderdaad de complimenten. Maar de vier tegengoals die VVSB incasseerde en de daarbij toegevoegde puntendeling overheerste.

Dynamisch
De Noordwijkerhouters kwamen binnen vijf minuten op achterstand na een overtreding van Tomas Arroyo in het eigen strafschopgebied. Het bleek de opzet voor de eerste van de drie goals van de 28-jarige puntaanvaller. VVSB rechtte de rug, oogde niet ontdaan door de vroege openingsgoal en maakte vrij rap gelijk. Toch zorgde Van den Meiracker voor een 1-2 ruststand.

,,We hebben met vlagen echt fantastisch voetbal laten zien. Vooral de eerste helft. Als wij Lienden op onze eigen voetballende manier echt zo lang onder druk hebben kunnen zetten, dan heb je toch iets goed gedaan?” Met overlappende backs en dynamische loopacties van middenvelder Tim de Rijk leek VVSB de wedstrijd in Noordwijkerhout naar zich toe te trekken.

Hoewel helft één misschien beter was dan het tweede bedrijf, zorgde VVSB er na de thee wel voor dat het een 1-2 achterstand omboog naar een 3-2 voorsprong via Guido Pauw en een vrije trap van Vladimir Jozic. Direct na de 3-2 van de aanvoerder stond weer Van den Meiracker op de juiste plek om de gelijkmaker binnen te tikken.

‘En dus zal Kraaij Jr. na z’n tirade van een week geleden over Katwijk deze keer wél met vijftien koprollen en drieëndertig rondjes later de bus hebben gepakt naar de Betuwe.’

De 4-3 van Tommy Bekooij zorgde twintig minuten voor tijd voor een explosie aan vreugde in Noordwijkerhout. Op dat moment leek VVSB zichzelf te belonen voor wat misschien wel de beste wedstrijd was van het huidige seizoen. De gelijkmaker diep in de blessuretijd tikte de euforie in één klap uit alle Noordwijkerhoutse hoofden. Aan de goal ging een vrij zichtbare handsbal Frank Wiafe Danquah vooraf.

Schouderklopje
Daarom overheerste de chagrijn nadrukkelijk op De Boekhorst na afloop. Maar wie over twee weken terugkijkt het op duel en sec het niveau van VVSB analyseert, zal de ploeg een schouderklopje geven.

,,Oké, je moet het ook kunnen relativeren, zo’n gelijkspel. Maar vandaag (zaterdag red.) was er maar één ploeg die hoorde te winnen op voetballend gebied en dat waren wij.”

En dus zal Kraaij Jr. na z’n tirade van een week geleden over Katwijk deze keer wél met vijftien koprollen en drieëndertig rondjes later de bus hebben gepakt naar de Betuwe.

VVSB – FC Lienden 4-4 (1-2) 5. Van den Meiracker 0-1 (pen.) 15. Bekooij 1-1, 25. Van den Meiracker 1-2, 53. Pauw 2-2, 55. Jozic 3-2, 57. Van den Meiracker 3-3, 69. Bekooij 4-3, 90+4. Broekhof 4-4.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Jozic, Theuns (85. Van Pelt), De Rijk, El Osrouti (86. Van der Wilden), Pauw (90. Koopman), Bekooij

Foto: Orange Pictures

Bekijk ook: ‘In de Taxi met Willem: Jack Honsbeek’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen