Een voorschot nemen op de titel is wellicht wat overdreven, maar feit is dat Quick Boys uitstekende zaken deed in de strijd om het kampioenschap. Zelf wonnen de Katwijkers met 2-0 van Zwaluwen, terwijl concurrent Noordwijk onderuit ging bij Xerxes/DZB. De voorsprong bedraagt, met nog acht wedstrijden te gaan, nu vier punten. Gezien de superieure vorm van de Katwijkers lijkt dat een geruststellende marge.

Topschutter Yordi Teijsse zette zijn handtekening onder de volledige productie. De spits schoot onberispelijk twee strafschoppen binnen en bracht zijn totaal op twintig treffers. Absolute uitblinker was Milan Hoek. Hij was het die tien minuten na rust de eerste penalty versierde en daarmee min of meer de ban brak.

Zwaluwen was niet naar Nieuw Zuid gekomen om zich even te laten slachten. Het is maar goed dat er geen parkeerverbod gold, anders hadden de prenten voor de bezoekers hoog uitgevallen. Er was maar een ploeg die wilde voetballen en dat was Quick Boys. Er was voor de thuisploeg de eerste helft bijkans geen doorkomen aan. Bijkomend probleem was dat goede acties niet werden afgerond.

IMG_0286                              Spelmaker Jerghinio Sahadewsing houdt een tegenstander op afstand

Hoek werd er soms ook helemaal kriegel van. ,,Ze stonden eigenlijk de hele wedstrijd met tien man achter de bal. Je moet in zo’n wedstrijd geduldig zijn. Zij werden alleen dreigend als wij balverlies leden. Vaak konden we dat weer heel snel herstellen en weer in de aanval gaan. We hebben de eerste helft niet echte kansen gecreëerd. De voorzetten kwamen niet goed aan. Nee, Zwaluwen viel me tegen. In de eindfase van de eerste helft hoorde ik hun coach alleen maar roepen dat ze het nog vier minuten moesten vasthouden tot de rust. Dat zei mij al genoeg.”

Zwaluwen-coach Joop Hiele zal vermoedelijk schor zijn van al zijn aanwijzingen op het verdedigende vlak. De ploeg uit Vlaardingen, geteisterd door blessures, bleef hangen en hoopte op een toevalstreffer bij een uitbraak. Maar daar hoefde Quick Boys niet bang voor te zijn. Martijn de Zwart had eigenlijk een ‘makkie’ deze wedstrijd.

De verwachting was dat Quick-Boys snel zou toeslaan in de tweede helft. Het voerde gelijk de druk op, een doelpunt kon niet uitblijven. Na tien minuten in de tweede helft bracht die dadendrang succes.  Een combinatie tussen Teijsse en Hoek deed de harten sneller stromen bij de supporters. Hoek werd gevloerd, en het klusje vanaf elf meter was Teijsse vervolgens wel toevertrouwd: 1-0.

IMG_0386                                                Het thuispubliek viert de veertiende seizoenszege

Het was een verdiende treffer die de ploeg van Zoutman vleugels gaf, Na een paar schermutselingen voor de goal van Nicky Sanders (volgend jaar Noordwijk) werd het pleit beslecht na 74 minuten spelen. Een handsbal betekende de tweede strafschop voor Quick Boys. Teijsse schoot beheerst zijn tweede binnen: 2-0.

De wedstrijd was toen definitief gespeeld. Het werd tijd om het balletje rond te laten gaan. De winst was binnen. De ploeg van Zoutman wist voor de dertiende wedstrijd op rij niet te verliezen.

Teijsse was content, ook over zijn twee benutte penalty’s. ,,We hebben de druk er aardig opgehouden in deze wedstrijd. Eigenlijk zat ik op de openingstreffer te wachten in de tweede helft. We hadden ze toch aardig stuk gespeeld. Er kwam steeds meer ruimte in het centrum. Daar kwam dat ene goede moment uit, waaruit we konden toeslaan. Dat we twee pingels verdienden is onze eigen verdienste. En ze waren allebei terecht. Ik kon bij de eerste penalty Milan goed bedienen. Ik zag het al aankomen toen hij alleen voor de keeper kwam. We liggen op koers. Een goede zaterdag, ik kan niet anders zeggen.”

Quick Boys – Zwaluwen 2-0 (0-0). 55. Teijsse 1-0 (strafschop). 74. Teijsse 2-0 (strafschop)

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen (83. Van Steen), Sahadewsing, Steemers (83. Aafjes), Teijsse, El Osrouti (76. Driebergen)

Foto’s: Hans van Duijn