Komende zaterdag beleeft FC Lisse de terugkeer van Tom Noordhoff op Ter Specke. De sierlijke middenvelder hoopt op een plaats in de basis van SV Spakenburg, dat vanaf 14.30 uur ter plaatse een poging gaat doen om koploper van de Tweede Divisie te blijven.

Noordhoff speelde vier seizoenen voor FC Lisse, tussen 2019 en 2023. Hij maakte er de coronaperiode mee. Verder ook het kampioenschap in 2022 en aansluitend de succesvolle campagne van vorig seizoen waarin Lisse zich wist te handhaven in de Tweede Divisie. De lokroep van SV Spakenburg, niet eens de eerste, kon Noordhoff afgelopen voorjaar niet meer weerstaan. Logisch, mede gelet op de mogelijkheden van de blauwe club van de Westmaat.

  • Het vertrek van jou, maar ook spelers als Cummins, Pérez Stoof, Verweij en Klijbroek plus de langdurige blessure van Van der Zwet heeft FC Lisse min of meer van haar complete as beroofd. Beschouw je het als logisch dat je dat nu terugziet in de positie van Lisse op de ranglijst ?

“Ik denk dat die vraag twee antwoorden heeft. Enerzijds wist Lisse van al die spelers dat ze zouden vertrekken. Met andere woorden, daar kon op tijd op worden geanticipeerd. Anderzijds heeft Lisse natuurlijk niet de financiële middelen die clubs als Katwijk, IJsselmeervogels en Quick Boys bijvoorbeeld wel hebben. Dus was ook al bij voorbaat duidelijk dat het lastig zou worden om in een zomer het halve elftal adequaat te vervangen. En dan vooral ook op die posities. Het was dus absoluut geen gemakkelijke opgave voor Richard van Heulen om direct te gaan presteren met dit team. Ik vind het ook pijnlijk om te zien. Ik heb vier geweldige jaren bij de club gehad en gun ze dit niet. Wat mij betreft gaan ze na zaterdag veel punten pakken.”

  • Ook voor jou persoonlijk verliep de start van het seizoen niet echt naar wens.

“Nee helaas. Al in de eerste wedstrijd, uit bij Scheveningen, liep ik tegen een enkelblessure aan. Ik kwam ongelukkig uit met mijn voet in een duel met Michael de Niet. Enkelblessure. Die hield mij vier wedstrijden aan de kant. Dat waren allemaal prachtige affiches, tegen Rijnsburg, HFC, AFC en Katwijk. Ik was gekomen om op de nummer ‘6’- positie te gaan spelen. Dat rugnummer heb ik ook. Maar het werd Mark Veenhoven die in die wedstrijden in  de basis begon.”

  • Is hij in zijn doen en laten vergelijkbaar met jou op het veld?

“Dat denk ik niet. Mark is veel meer een echte verdediger. Hij heeft ook die hardheid in zijn spel. Ik ben meer een voetballer voor de verdediging. Ik kan mij daarom ook goed voorstellen dat wij tegelijk op een middenveld te gebruiken zouden kunnen zijn.”

  • Je kwam in de zesde wedstrijd van het seizoen tegen Excelsior Maassluis weer terug, als invaller na 67 minuten voor Veenhoven. Ook tegen HHC vorige week viel je weer in voor hem. Zit je ondertussen weer op volle kracht?

“Ja ik heb vier weken met die blessure gelopen. Daarna kon ik weer trainen. Natuurlijk begon dat met een achterstand op de groep die niets mankeerde. Daarom kom ik nu al een aantal weken in de wedstrijd als we al in de tweede helft zitten. Maar ik voel mij nu goed genoeg voor een hele wedstrijd. Het is aan de trainer om te besluiten wat hij met dat gegeven doet. Ik zou het heel mooi vinden als ik zaterdag in de basis zou beginnen. Maar het is niet aan mij om dat te bepalen.”

  • Zou Chris de Graaf zaterdag aanstaande redenen hebben om jou voor Veenhoven in te zetten na de zegereeks van de club in de laatste vier wedstrijden?

“Wat ik al zei, de trainer heeft nu de beschikking over zowel Mark als mij. Hij heeft dus een keuze, en zelfs zou hij ons beide kunnen opstellen. We wonnen weliswaar de laatste weken, maar het spel was wat minder dan de weken daarvoor. We zullen het zaterdag wel zien. Ik zou het in ieder geval geweldig vinden om op Ter Specke weer in de basis te mogen beginnen.”

Tekst: Theo Uphus
Foto: FC Lisse

Lees ook: Noordhoff: ‘Spakenburg op dit moment een mooie stap vooruit’

POPULAIRE BERICHTEN