Na twee dikke overwinningen met prima spel vindt VVSB zichzelf terug op een vierde plaats in de zondagse Topklasse. Komende zondag nemen de Noordwijkerhouters het op tegen promovendus Koninklijke HFC. Krijgt het sambavoetbal op De Boekhorst een vervolg? VIDB beschouwt voor met VVSB-aanvaller Tomas Tavilla.

,,Het gaat lekker de laatste twee weken”, zegt een nuchtere Tavilla. De rappe vleugelspits kwam begin dit seizoen over van Katwijk, maar kende net zoals heel VVSB een wisselend seizoensbegin. Tavilla raakte zijn basisplaats kwijt en heeft hem sinds een paar weken weer terug. ,,Ik was niet in vorm. Had even tijd nodig om mijn draai te vinden. Soms gaat het even wat minder. Dan moet je hard blijven werken”, aldus de aanvaller.

Aan de sfeer ligt het in ieder geval niet. Tavilla heeft het goed naar zijn zin bij zijn nieuwe club. ,,Het is hier wat relaxter en iets rustiger in vergelijking met Katwijk. Ik voetbal lekker op het moment.”

Toeval of toch niet?

Misschien is het toeval, misschien ook niet. Feit is wel dat sinds Tavilla terugkeerde in de basis, het weer is gaan lopen bij de paarsgele brigade. Twee fraaie driepunters op rij werden er behaald. Eerst werd UNA met 5-1 vernederd. Zondag moest Leonidas er met dezelfde cijfers aan geloven.

Het aanvalstrio, Tavilla, Giovialli Serbony en Maikey Parami, scoort er lustig op los. Toch moet er niet al te ingewikkeld worden gedaan over de goede prestaties van VVSB, vindt Tavilla. ,,Voorin vinden we elkaar nu makkelijk, dat klopt. Het middenveld staat gewoon goed en we verdedigen zoals altijd compact. Zoveel is er niet veranderd. Soms loopt het goed, soms wat minder. Zo gaat dat in het voetbal. We moeten zorgen dat we deze lijn doortrekken. Het is belangrijk, willen we echt meedoen bovenin, om de resterende wedstrijden voor de winterstop goed door te komen. Dan kan het in de tweede seizoenshelft nog heel leuk gaan worden.”

Terwijl in de zaterdagse Topklasse Kozakken Boys al zeven punten los staat van de rest, is er op zondag nog geen uitgesproken favoriet. JVC Cuijk en FC Lienden leiden de dans, op een punt gevolgd door UNA. Daar vier punten achter komt VVSB. Tavilla: ,,Het zal dicht bij elkaar blijven, verwacht ik. Het is zaak om de moeilijke potjes ook te winnen.”

Laten liggen

Daarvan heeft VVSB er tot dusverre al een aantal gespeeld. Met wisselende resultaten overigens. Tegen hekkensluiter EDO werd bijvoorbeeld een 2-0 voorsprong uit handen gegeven en redde Bas Ruigrok in extremis nog een punt door een benutte strafschop. In en tegen Lienden kreeg VVSB zeker in de tweede helft een aantal beste kansen om op voorsprong te komen, maar moest het in de slotfase alsnog een nederlaag slikken. ,,Hier en daar hebben we wat laten liggen. Maar tegen EVV stonden we na een krap half uur al met tien man en die wonnen we”, kaatst Tavilla terug. ,,Dat is ook voetbal. Je wint niet alle dertig duels. Aan het eind van de rit wordt de ploeg die het meest constant presteerde, kampioen.”

Van de komende tegenstander weet de linksbuiten weinig. ,,Ik heb nog nooit tegen HFC gevoetbald, dus ik weet weinig van ze. Maar de doelstelling is uiteraard drie punten.” De Haarlemmers verzamelden tot dusverre veertien punten uit twaalf duels en bivakkeren in de middenmoot.

Afgelopen zondag werd Tavilla uit voorzorg gewisseld ,,Ik had wat last van vocht in de linkerknie, maar dat is geen heel groot probleem.” Trainer Wilfred Van Leeuwen moet wel op zoek naar een vervanger voor Bas Ruigrok. De middenvelder is geschorst.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude