De KNVB overweegt in 2016 de Tweede Divisie te herinvoeren, maar dat plan is niet met gejuich ontvangen door de topklassers. Dat meldt het Leidsch Dagblad donderdag.

Volgens de krant heeft op initiatief van Chris van der Salm, voorzitter van FC Lisse, een aantal clubs bij de CV Topklasse zijn ongenoegen geuit over de ontwikkelingen. Omdat het om een ‘interne brief’ gaat, wil hij niet over de inhoud uitweiden en ook niet bevestigen welke clubs hem hebben ondertekend. Tot de ondertekenaars behoren in elk geval FC Lisse, Rijnsburgse Boys en Barendrecht, plus een onbekend aantal andere clubs.

Van der Salm: ,,We wilden ons ongenoegen uiten. Het is een lastig en vreemd dossier. Ze praten over ons, het gaat over ons, maar er wordt bijna niet naar ons geluisterd.”

Op 29 november legt de Piramide Stuurgroep, die de verplichte promotie/degradatie vanuit de Jupiler League en Topklasse bestudeert, een voorstel voor herinvoering van de Tweede Divisie neer. In de beoogde competitiestructuur komen onder de Tweede Divisie twee Topklassen en zes Hoofdklassen.

Eigenlijk was de vier jaar geleden ingevoerde Topklasse bedoeld om de Berlijnse muur tussen het betaalde voetbal en amateurvoetbal op te heffen. Nu blijkt dat amateurclubs vanwege de zware licentie-eisen geen interesse hebben om te promoveren. Met een Tweede Divisie, die in 1971 werd geschrapt, denkt de voetbalbond de overgang te versoepelen.

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)