De KNVB overweegt in 2016 de Tweede Divisie te herinvoeren, maar dat plan is niet met gejuich ontvangen door de topklassers. Dat meldt het Leidsch Dagblad donderdag.

Volgens de krant heeft op initiatief van Chris van der Salm, voorzitter van FC Lisse, een aantal clubs bij de CV Topklasse zijn ongenoegen geuit over de ontwikkelingen. Omdat het om een ‘interne brief’ gaat, wil hij niet over de inhoud uitweiden en ook niet bevestigen welke clubs hem hebben ondertekend. Tot de ondertekenaars behoren in elk geval FC Lisse, Rijnsburgse Boys en Barendrecht, plus een onbekend aantal andere clubs.

Van der Salm: ,,We wilden ons ongenoegen uiten. Het is een lastig en vreemd dossier. Ze praten over ons, het gaat over ons, maar er wordt bijna niet naar ons geluisterd.”

Op 29 november legt de Piramide Stuurgroep, die de verplichte promotie/degradatie vanuit de Jupiler League en Topklasse bestudeert, een voorstel voor herinvoering van de Tweede Divisie neer. In de beoogde competitiestructuur komen onder de Tweede Divisie twee Topklassen en zes Hoofdklassen.

Eigenlijk was de vier jaar geleden ingevoerde Topklasse bedoeld om de Berlijnse muur tussen het betaalde voetbal en amateurvoetbal op te heffen. Nu blijkt dat amateurclubs vanwege de zware licentie-eisen geen interesse hebben om te promoveren. Met een Tweede Divisie, die in 1971 werd geschrapt, denkt de voetbalbond de overgang te versoepelen.

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen1-2Hillegom
Teylingen2-1HVV
Foreholte1-1ONA